یک سایت با زمان بارگذاری طولانی، تجربه ناخوشایندی ایجاد خواهد کرد و باید به فکر بهبود سرعت لود سایت باشید. از طرفی، یک وب سایت سریع میتواند به شما کمک کند تا بازدیدکنندگان بیشتری را جذب نموده و آنها را به استفاده از خدمات خود ترغیب نمایید. زمانی که برای اولین بار قصد افزایش سرعت وب سایت خود را دارید، باید آنچه تعامل اولیه کاربر را به تاخیر می اندازد نیز بررسی نمایید. گاهی اوقات نیز کندی سرور می تواند منجر به کاهش سرعت وب سایت شود که ناشی از عدم نظارت و توجه بر عملکرد بهینه وب سایت می باشد. در ادامه مقاله به بررسی راهکارهایی برای افزایش سرعت و بهبود عملکرد سایت پرداخته می شود.
تصویر(1)
چرا بهبود سرعت لود سایت در سئو مهم است؟
بهبود سرعت لود سایت و ارتباط آن با تجربه کاربری، یکی از عوامل مؤثر در رتبهبندی سایت است. وقتی کاربران تصمیم میگیرند وب سایت شما را باز کنند، لود سریع و ارائه تجربه کاربری مناسب از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. اگر سریعا اطلاعات مدنظرشان را به دست آورند، احتمال مراجعه آنها به بخش های دیگر سایت و تکمیل فرآیند خرید بیشتر خواهد شد.
چند مزیت بهبود سرعت لود سایت به شرح زیر است:
- افزایش رتبه در گوگل و افزایش ترافیک ارگانیک
- ارائه تجربه کاربری بهتر و افزایش نرخ تبدیل
- کاهش هزینه برای شما و کاربرانتان
به عنوان مثال، 70 درصد از کاربران اعلام کردهاند که اگر یک سایت کند باشد، احتمال خرید آنلاین یا بازگشت به آن بسیار کم خواهد بود. همچنین بر اساس مطالعات انجام شده توسط گوگل، وب سایتهایی که Core Web Vitals خوبی دارند، فروش بیشتری نیز خواهند داشت.
بهبود سرعت لود سایت و ارتقا رتبه در گوگل
گوگل از کاربران Chrome اطلاعات سرعت لود صفحات را جمع آوری کرده و آن را به عنوان یک معیار، جهت رتبه بندی استفاده می کند. عملکرد Core Web Vitals شامل سه معیار اصلی است که گوگل برای ارزیابی سرعت سایت ها آنها را به کار می گیرد. این سه معیار عبارتند از:
- Largest Contentful Paint یا LCP
- Cumulative Layout Shift یا CLS
- First Input Delay یا FID
با بهینهسازی و بهبود سرعت لود سایت خود، میتوانید به حداکثر سود از رتبهبندی دست یابید.
تصویر(2)
نحوه بررسی Core Web Vitals چگونه است؟
اگر نیاز به بهبود تجربه کاربری صفحه باشد، گزارش CWV در Google Search Console این مورد را به شما اطلاع میدهد.
هر Core Web Vital به چه معنا است؟
هر Core Web Vital روی جنبههای مختلف سرعت سایت شما متمرکز است. هدف اصلی این ویتالها این است که هر معیار، موجب بهبود سرعت لود سایت شود.
Largest Contentful Paint یا LCP
معیار Largest Contentful Paint سرعت بارگذاری سایت شما را اندازهگیری خواهد کرد. به طور خاص، این معیار زمانی را محاسبه می کند که پس از باز کردن یک صفحه، بزرگترین عنصر محتوا مانند تصویر اصلی یا عنوان، نمایش داده میشود. حداکثر زمانی که باید برای Largest Contentful Paint در نظر گرفته شود، 2.5 ثانیه است.
Cumulative Layout Shift یا CLS
معیار CLS، پایداری طراحی صفحه بعد از ظاهر شدن اولین محتوا را اندازه گیری می کند. به عبارت دیگر، CLS اندازهگیری میکند که آیا هنگام بارگذاری صفحه، تغییراتی در طرح و نمایش عناصر رخ میدهد یا خیر. این موضوع میتواند تجربه کاربری ناخوشایندی ایجاد کند زیرا ممکن است کاربر مجبور شود مجددا موقعیت عناصر را تنظیم نماید یا به طور تصادفی روی عناصر ناخواسته کلیک کند.
FID و IN
این دو معیار برای اندازهگیری سرعت پاسخگویی سایت به ورودی های کاربر استفاده میشوند. وقتی کاربر روی یک دکمه در صفحه کلیک میکند، ممکن است یک یا چند ثانیه طول بکشد تا محتوای صفحه به درخواست کاربر پاسخ دهد و بروزرسانی شود. هدف شما باید این باشد که FID را به کمتر از 100 میلی ثانیه و INP را به کمتر از 200 میلی ثانیه برسانید.
چگونه یک سایت سریع موجب کاهش هزینه ها می شود؟
بهبود عملکرد میتواند هزینههای سرور میزبانی سایت را کاهش دهد زیرا به CPU و دانلود دادههای کمتری نیاز خواهد داشت که در نهایت منجر به کاهش هزینههای پهنای باند می شود. اکثر کاربران وب، در پکیج های اینترنت موبایل خود محدودیت پهنای باند دارند و در صورت عبور از این محدودیتها، ممکن است مجبور شوند تا هزینههای اضافی پرداخت کنند.
تصویر(3)
انواع نظارت بر سرعت سایت
دو نوع اصلی از داده های سرعت صفحه که می توانید بر آنها نظارت کنید عبارتند از:
1. دادههای آزمایشگاهی: داده هایی هستند که در یک محیط کنترل شده و بر اساس یک شرایط خاص جمع آوری می شوند.
2. دادههای میدانی یا واقعی کاربران: هنگامی که کاربران نهایی از وب سایت شما بازدید میکنند، دادههای میدانی یا واقعی جمعآوری میشوند.
دادههای آزمایشگاهی، جزئیات بیشتری را فراهم میکنند و جمعآوری آنها نیز آسان تر می باشد. از طرفی دادههای واقعی کاربران برای درک تجربه آنها در ارتباط با وب سایت استفاده می شود. به عبارت دیگر، این دادهها به شما نشان میدهند که کاربران در حین استفاده از سایت شما با چه مشکلات و چالشهایی روبهرو میشوند.
تست های عملکرد آزمایشگاهی: مزایا و محدودیتها
آزمونهای زمانبندی شده که در محیط آزمایشگاهی انجام میشوند، به آسانی قابل اجرا هستند و جزئیات دقیقی درباره عملکرد وب سایت ارائه می دهند. همچنین میتوانید این آزمون ها را علاوه بر سایت خود، برای وب سایت رقبا نیز تنظیم و اجرا نمایید.
با این حال، آزمونهایی که در محیط آزمایشگاهی انجام می شوند، محدودیتهایی مانند موارد زیر دارند:
- تعاملات کاربر پس از لود اولیه صفحه بررسی نمیشود.
- در آزمونهای زمانبندی شده، از دستگاهی با پیکربندی ثابت مانند اندازه صفحه و سرعت اتصال شبکه یکسان، جهت تست استفاده میشود. شرایط اتصال به اینترنت، سرعت شبکه و دستگاههایی که کاربران در اختیار دارند، ممکن است با پیکربندی ثابت متفاوت باشد.
- صرفا میتوانید دادهها را برای صفحاتی که مانیتورینگ راهاندازی کردهاید، دریافت نمایید.
جمع بندی
بهبود سرعت لود سایت یک عامل بسیار مهم در سئو می باشد. زمان بارگذاری طولانی سایت می تواند منجر به کاهش تعداد بازدیدکنندگان گردد. ممکن است به منظور نظارت و ارزیابی عملکرد وب سایت در شرایط واقعی، نیاز به اعمال تغییراتی در سایت خود داشته باشید. نتایج آزمونها در این حالت حاوی اطلاعات کمتری نسبت به آزمونهای انجام شده در محیط آزمایشگاهی خواهند بود.