نمایش در نتایج جستجو با سئو (SEO Visibility) معیاری برای سنجش میزان دیده شدن وبسایت در گوگل است. به عبارت دیگر، این معیار نشان میدهد که وبسایت شما در نتایج جستجوی گوگل برای کاربران چقدر قابل دسترسی است. تمامی کسب و کارها تمایل به دیده شدن دارند اما وقتی صحبت از حضور آنلاین شرکت و کسب و کار میشود، این فقط یک خواسته نیست بلکه ضرورت است. اگر فردی کسب و کار شما را به صورت آنلاین پیدا نکند، برای محصولات خود مشتری نخواهید داشت.
به همین دلیل است که بهینهسازی سایت برای موتور جستجو یا SEO، استراتژی بازاریابی مهمی می باشد. سئو به شما امکان میدهد وبسایت خود را در نتایج جستجو (جایی که مردم میتوانند شما را پیدا کنند)، رتبهبندی نمایید. در واقع، نمایش در نتایج جستجو با SEO یکی از مهمترین معیارها برای هر کسب و کاری می باشد.
اما نمایش در نتایج جستجو با SEO چیست؟ در این مقاله دقیقاً همین موضوع بررسی خواهد شد. در ادامه، به موارد زیر پرداخته می شود:
تصویر(1)
- نمایش در نتایج جستجو یا SEO Visibility چیست؟
- چگونه می توانید از قابل مشاهده بودن سایت در موتور جستجو مطلع شوید؟
- چه عواملی بر قابل مشاهده بودن شما در نتایج جستجو (SEO Visibility) تاثیر میگذارند؟
- چگونه نمایش در نتایج جستجو را افزایش دهید؟
نمایش در نتایج جستجو با سئو (SEO Visibility) چیست؟
نمایش در نتایج جستجو با سئو (SEO Visibility)، معیاری است که نشان می دهد کاربران تا چه حد احتمال دارد وب سایت شما را در نتایج جستجوی گوگل مشاهده نمایند. برخی از بازاریابان آن را با تعداد کلیک هایی که به دست می آورید اندازه گیری می کنند. با این حال بیشتر در مورد تعداد افرادی است که وب سایت شما را می بینند، نه اینکه چند نفر روی آن کلیک می کنند.
چگونه می توانید نمایش در نتایج جستجو را تشخیص دهید؟
نمایش در نتایج جستجو، معیاری سخت و غیر قابل اندازه گیری نیست. به دلیل ماهیت نسبی بودن آن، روش های مختلفی برای اندازه گیری آن وجود دارد، از جمله:
- نمایش (Impressions): تعداد دفعاتی که وب سایت شما در نتایج جستجو ظاهر می شود.
- کلیک ها (Clicks): تعداد دفعاتی که کاربران روی لینک های وب سایت شما در نتایج جستجو کلیک می کنند.
- رتبه ها (Rankings): رتبه وب سایت شما برای کلمات کلیدی خاص در نتایج جستجو.
- و موارد دیگر!
نمی توان یک فرمول خاص برای محاسبه نمایش سایت در نتایج جستجو ارائه داد. با این حال، اگر برای شما این معیار واقعا مهم است و می خواهید یک عدد مشخص برای آن داشته باشید، ابزارهای مختلفی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. به عنوان مثال، Semrush سیستم خاص خود را برای محاسبه نمایش در نتایج جستجو دارد.
چه عواملی بر نمایش در نتایج جستجو (SEO Visibility) تأثیر می گذارد؟
نمایش در نتایج جستجو مستقیما با رتبه بندی وب سایت ارتباط دارد. وب سایت شما برای یک کلیدواژه خاص تنها زمانی قابل مشاهده خواهد بود که برای آن کلمه رتبه داشته و هر چه رتبه آن بالاتر باشد، قابل مشاهده تر است.
به همین دلیل، عواملی که بر قابل مشاهده بودن تأثیر می گذارند همان عواملی هستند که روی رتبه بندی شما در موتورهای جستجو تأثیر می گذارند. گوگل تعداد زیادی از عوامل را برای رتبه بندی در نظر می گیرد و حتی همه آنها به طور رسمی تایید نشده اند، بنابراین ارائه لیست کامل از تمام عواملی که بر قابل مشاهده بودن سایت تأثیر می گذارند، غیرممکن است.
با این حال، برخی از مهمترین عوامل عبارتند از:
- سازگاری با موبایل (Mobile-friendliness): وب سایتی که برای موبایل بهینه سازی شده باشد، تجربه کاربری بهتری را به کاربران تلفن همراه ارائه می دهد و این یکی از عوامل مهم رتبه بندی در گوگل است.
- بک لینک ها (Backlinks): دریافت بک لینک از وب سایت های معتبر و مرتبط با کسب و کار شما به عنوان رای اعتماد عمل می کند و می توانند به بهبود رتبه سایت کمک نماید.
- امنیت وب سایت (Website security): یک وب سایت امن برای کاربران و گوگل مهم می باشد. گوگل وب سایت های ناامن را جریمه می کند و ممکن است آنها را در نتایج جستجو کمتر نشان دهد.
- هدف جستجو (Search intent): اطمینان حاصل کنید که محتوای سایت با آنچه کاربران هنگام جستجوی یک کلمه کلیدی خاص به دنبال آن هستند مطابقت دارد.
به طور کلی، هر چه وب سایت خود را برای سئو بهینه سازی کنید، نمایش سایت در نتایج جستجو نیز بیشتر بهبود می یابد.
چگونه باید نمایش سایت خود را در نتایج جستجو افزایش دهید؟
طبیعتا تمایل دارید قابل مشاهده بودن سایت شما در نتایج جستجو (SEO Visibility) تا حد ممکن بالا باشد اما چه کاری می توانید برای افزایش آن انجام دهید؟
همانطور که گفته شد، عوامل زیادی بر قابل مشاهده بودن سایت شما تأثیر می گذارند اما اگر به دنبال گام های بلندی برای بهبود آن هستید، چند نکته وجود دارد که حتما باید آنها را دنبال کنید. این نکات عبارتند از:
- هدف قرار دادن کلمات کلیدی طولانی (Long-tail keywords): کلمات کلیدی طولانی خاص تر هستند و رقابت کمتری برای آنها وجود دارد. با هدف قرار دادن کلمات کلیدی طولانی، می توانید به راحتی رتبه بالاتری کسب کنید و قابل مشاهده بودن خود را افزایش دهید.
- از طراحی واکنش گرا (Responsive design) استفاده کنید: طراحی واکنش گرا به این معنی است که وب سایت روی دستگاه های مختلف مانند رایانه های شخصی، تبلت ها و تلفن های هوشمند به درستی نمایش داده شود. این امر موجب بهبود تجربه کاربری و در نتیجه بهبود رتبه شما در گوگل خواهد شد.
- سرعت صفحات خود را بهینه سازی کنید: سرعت بارگذاری پایین می تواند باعث شود کاربران وب سایت شما را ترک کنند و بر رتبه سایت در گوگل تأثیر منفی بگذارد. اطمینان حاصل کنید که وب سایت به سرعت بارگذاری می شود.
- بک لینک های معتبر دریافت کنید: بک لینک ها از وب سایت های مرتبط و معتبر در حوزه کاری شما می توانند به طور قابل توجهی در بهبود رتبه بندی سایت و افزایش قابل مشاهده بودن آن در نتایج جستجو کمک کنند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این نکات به ادامه مقاله توجه نمایید.
۱. هدف قرار دادن کلمات کلیدی طولانی (Long-tail keywords)
اگر تا حدودی با SEO آشنا باشید، می دانید که یکی از اساسی ترین مراحل آن، تحقیق و به کارگیری کلمات کلیدی است. با هدف قرار دادن کلمات کلیدی خاص در وب سایت خود، می توانید به گوگل اعلام کنید که باید برای آن عبارات رتبه بندی شوید. برای مثال، نتایج جستجو برای کلمه کلیدی کوتاه "accounting" (تصویر2)، را با نتایج جستجو برای کلمه کلیدی طولانی "accounting services in ann arbor michigan." (تصویر3) مقایسه کنید.
تصویر(2)
تصویر(3)
همانطور که مشاهده می کنید، کلمه کلیدی "accounting" بسیار مبهم است و نتایج برتر جستجو همگی به نوعی معرفی این کلمه هستند اما کلمه کلیدی بلند بسیار خاص تر است، بنابراین مشاهده می کنید که برخی از شرکت های حسابداری (accounting) در چند نتیجه برتر قرار گرفته اند. از آنجایی که کلمات کلیدی طولانی خاص تر هستند، کسب رتبه بالا برای آنها بسیار آسان تر بوده و در نتیجه نمایش در نتایج جستجو (SEO Visibility) را افزایش می دهد.
۲. از طراحی واکنشگرا (Responsive Design) استفاده کنید
هنگامی که گوگل صفحات را رتبهبندی میکند، از روشی به نام «ایندکس بر اساس موبایل» (Mobile-first Indexing) استفاده می نماید. گوگل صفحات را بر اساس نسخههای موبایل آنها رتبهبندی میکند، حتی در جستجوهایی که از طریق رایانههای رومیزی انجام میشود. بنابراین، اگر تمایل دارید وبسایت شما شانسی جهت رتبهبندی در نتایج جستجو داشته باشد، باید برای دستگاههای موبایل بهینه شود.
یکی از سادهترین راهها برای دستیابی به این هدف، استفاده از «طراحی واکنشگرا» می باشد. در این نوعی طراحی، عناصر موجود در سایت به طور خودکار برای جاگیری روی صفحهنمایش دستگاهی که در آن نمایش داده میشوند، تغییر اندازه و چینش پیدا میکنند. یک وب سایت سازگار با موبایل به شما کمک می کند تا رتبه بالاتری کسب کنید و در نتیجه نمایش در نتایج جستجو (SEO Visibility) را افزایش دهد. علاوه بر این، منجر به کلیک های بیشتر روی وب سایت خواهد شد.
۳. بهینه سازی سرعت صفحات
سرعت بارگذاری صفحات سایت یکی دیگر از عوامل حیاتی تاثیرگذار بر رتبه بندی سایت می باشد. اگر بارگذاری سایت طولانی شود، کاربران تمایل به بازدید از آن ندارند. در نتیجه، گوگل رتبه آن را به میزان قابل توجهی پایین میآورد. در واقع، عوامل حیاتی وب (Core Web Vitals) (مجموعهای از معیارهای مرتبط با زمان بارگذاری صفحه) یکی از مهمترین عوامل رتبهبندی هستند.
پس چگونه میتوانید به بارگذاری سریعتر صفحات خود کمک کنید؟ چند کار مختلف وجود دارد که میتوانید انجام دهید، از جمله:
- فشردهسازی تصاویر
- کش کردن صفحات وب
- کوچکسازی کد
- محدود کردن ریدایرکت ها
هر یک از این موارد باعث افزایش سرعت صفحات شما و بهبود رتبه میشود و در نتیجه منجر به افزایش دیده شدن در موتورهای جستجو خواهد شد.
۴. کسب بک لینک های معتبر
در نهایت، باید مطمئن شوید که بکلینکهایی به سایت خود دریافت کرده اید. البته مهم است که از هر وب سایتی بک لینک دریافت نکنید. پیشنهاد می شود بک لینک ها را از سایتهای معتبر در صنعت خود دریافت نمایید.
گوگل به بک لینک ها علاقهمند است. هنگامی که یک سایت معتبر به دیگری لینک میدهد، گوگل فرض میکند که سایت دریافت کننده بک لینک نیز معتبر است، بنابراین رتبه آن را بالاتر میبرد. جهت دریافت بک لینک، ساده ترین راه این است که از سایت های معتبر در صنعت خود بازدید کنید و به دنبال لینک های شکسته باشید. هنگامی که آنها را پیدا کردید، با مالکان سایت تماس بگیرید و پیشنهاد کنید که آنها را با لینکهای جدید به صفحات مرتبط در سایت شما جایگزین کنند.
تصویر(4)
نتیجه گیری
در این مقاله، به مفهوم SEO Visibility یا نمایش در نتایج جستجو پرداخته شده و راهکارهایی برای دیده شدن در موتورهای جستجو ارائه گردید همانطور که گفته شد، نمایش در نتایج جستجو به معنای جایگاه و رتبه ای است که وب سایت شما در نتایج جستجوی موتورهای جستجو مانند گوگل به دست می آورد. هر چه رتبه سایت بالاتر باشد، افراد بیشتری وب سایت شما را خواهند دید و به تبع آن، ترافیک و مشتریان بیشتری جذب خواهید کرد. در این بین نکات و عواملی مهمی هستند که با انجام آنها باعث دیده شدن سایت در موتورهای جستجویی می شوید.