توصیه نامه (Testimonial) مشتری یکی از مهمترین ابزارهایی است که یک شرکت می تواند از آن برای نشان دادن ارزش محصولات و خدمات خود به مشتریان استفاده کند. توصیه نامه مشتری یک توضیح کوتاه است که نحوه کار یک محصول یا خدمات برای مشتری را ارائه می کند.
تصویر(1)
در این مقاله، توصیه نامه مشتری یا Testimonials توضیح، نحوه نوشتن آن آموزش و انواع مختلف آن معرفی می گردد.
توصیه نامه مشتری (testimonial) چیست؟
توصیه نامه مشتری یا testimonial گزارشی از مشتری قبلی است که شرح می دهد چگونه یک محصول یا خدمات به آنها کمک کرده است. توصیه نامه های مشتری اغلب بر اساس سوالات خاصی که از مشتریان راضی می پرسند، توسط مشاغل نوشته می شوند. آنها معمولاً پس از مقایسه قبل و بعد تاثیر خدمات بر مشتریان ارائه می گردند.
توصیه نامه مشتری با ارائه نظرات متفاوت است زیرا نظرات معمولاً بدون هدایت هستند و مستقیماً توسط مشتری نوشته می شوند. توصیه نامه مشتری به شما کمک می کند تا اعتماد و اعتبار مشتریان را جلب کرده و از آنها برای غلبه بر بدبینی نسب به محصولات یا خدمات خود استفاده کنید. شرکت ها معمولاً آنها را در صفحه اول وب سایت خود، مطالب بازاریابی و پروفایل های شبکه های اجتماعی نمایش می دهند.
چرا توصیه نامه مشتری مهم هستند؟
توصیه نامه های مشتری از این جهت مهم هستند که به شما کمک می کنند تا در نزد مشتریان آینده اعتبار کسب کنید. توصیه نامه مشتری به شما این امکان را می دهد تا از نظرات مشتریان خود استفاده کنید که نشان دهید چگونه محصول یا خدمات شما مشکلی را برای آنها حل کرده است.
مشتریان آینده به گواهینامه های معتبر، بیشتر از اظهارات شرکت در مورد محصولات خود اطمینان می کنند، به ویژه اگر یک تصویر قبل و بعد، فیلم یا آماری وجود داشته باشد تا نتایج را به وضوح نشان دهد. توصیه نامه مشتری به مشتریان آینده کمک می کند تا متوجه شوند شرکت شما چه خدماتی را به آنها پیشنهاد می دهد.
نحوه نوشتن توصیه نامه مشتری
در زیر توضیح داده شده است که چگونه می توان یک توصیه نامه تاثیرگذار نوشت:
- مشخص کنید که می خواهید چه موضوعی را توضیح دهید.
- سوالات خاص بپرسید.
- آن را کوتاه و مختصر ارائه دهید.
- در صورت امکان از نام مشتری استفاده کنید و تصاویر را نیز در آن بگنجانید.
1. مشخص کنید که می خواهید چه موضوعی را توضیح دهید
شما می خواهید که توصیه نامه مشتری شما در مورد محصول و تجارتتان یک شرح حال بیان کند. باید در نظر بگیرید که می خواهید مشتریان نسبت به محصول ارائه شده شما چه احساسی داشته باشند، مشتری چه چالش هایی را پشت سر گذاشته و چه ارزشی با استفاده از خدمات یا محصولات شما به دست آورده است.
2. سوالات خاص بپرسید
هدف این است که مشتریان خود را راهنمایی کنید که اطلاعاتی را که نیاز دارید تا در شرح مقاله خود وارد کنید، به شما ارائه دهند. سوالات را پیرامون تجارت و محصولاتی که ارائه می دهید، بپرسید. سوالات شما باید مشخص و آزاد باشند تا بتوانید هر چه بیشتر اطلاعات کسب کنید.
تصویر(2)
برای نوشتن توصیه نامه از این پاسخ ها استفاده خواهید کرد. لذا باید از مشتری در مورد نگرانی های او، نحوه غلبه بر این نگرانی ها و نتایج حاصل از استفاده از محصول یا خدمات خود سوال بپرسید.
3. آن را کوتاه و مختصر ارائه دهید.
توصیه نامه شما حداکثر باید دو یا سه پاراگراف باشد. باید با لحن مشتری شما نوشته شود تا بیش از حد رسمی یا فنی به نظر نرسد.
4- از نام مشتری استفاده کنید و در صورت امکان تصاویر را نیز در آن قرار دهید
از نام مشتری خود برای واقعی تر به نظر رسیدن توصیه نامه ها استفاده کنید. مرتبط کردن نام مشتری با توصیه نامه به مشتریان آینده کمک می کند تا نامی را برای موضوع توصیف شده در نظر بگیرند.
تصاویر قسمت مهمی از موضوع هستند و مشتریان به آنها توجه بیشتری خواهند کرد. اگر می توانید، تصویری برای نشان دادن ارزش خدمات یا محصولات خود وارد کنید.
انواع توصیه نامه های مشتری
انواع مختلفی از توصیه نامه های مشتری وجود دارند که جذاب تر و معتبرتر از موارد دیگر به نظر می رسند. نوع توصیه نامه شما به این بستگی دارد که می خواهید چه موضوعی را شرح دهید و چگونه می خواهید آن را به نمایش بگذارید. انواع مختلف توصیفات در زیر آمده است:
توصیه نامه نقل قولی : این توصیه نامه مستقیماً از کلمات مشتری راضی استفاده می کند و متداول ترین نوع توصیه ها است.
تصویر(3)
توصیه نامه همتا: این توصیه نامه، مشتری فعلی را به عنوان شخصی مشابه مشتری آینده شما نشان می دهد و معمولاً شامل تصویر است.
توصیه نامه اجتماعی: این یک توصیه نامه ارگانیک است، جایی که مشتری پیشنهاد می دهد تجربه خود را با شرکت شما در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارد.
تصویر(4)
توصیه نامه ویدئویی: در این توصیه نامه مشتری در مورد محصول شما صحبت کرده و شما آن را ضبط میکنید. لذا بسیار چشم نواز، معتبر و جذاب است.
توصیه نامه مصاحبه ای: این توصیه نامه از یک پرسش و پاسخ در قالب یک ویدیو یا به صورت چاپ شده می باشد که در آن از مشتریان در مورد تجربه آنها با شرکت خود سوال می پرسید.
توصیه نامه اینفلوئنسر: این توصیفات زمانی است که افراد مشهور یا شخصیت های شبکه های اجتماعی به جای شرکت شما صحبت می کنند و محصولات شما را معرفی می نمایند.