دلایل بازنویسی عناوین توسط گوگل و راه های پیشگیری از آن چیست؟
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

دلایل بازنویسی عناوین توسط گوگل و راه های پیشگیری از آن چیست؟

ممکن است شما زمان بسیاری را صرف برند سازی کرده و ضمن در نظر گرفتن اطلاعات جمعیتی و روانشناختی، تلاش های فراوانی را جهت ایجاد عناوین کاربردی برای صفحات سایت خود انجام داده باشید. اما این احتمال وجود دارد که به صورت ناگهانی حین بررسی لینک های خود در گوگل با چنین صحنه ای مواجه شوید!

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(1)

در مثال بالا تگ عنوان اصلی صفحه به این شکل است:

ممکن است پس از بازنویسی عنوان توسط گوگل، سردرگم و نا امید شده باشید اما چرا گوگل عناوین را بازنویسی می کند و چه نتیجه ای می توان از آن گرفت؟ برای کشف این مسئله یک آزمایش انجام شده و در آن بیش از 50 هزار عنوان بررسی شده است. در ادامه مقاله سناریو هایی مطرح می شود که به همین آزمایش اشاره خواهد داشت.

برچسب عنوانی که در آن از اعداد استفاده شده باشد بازنویسی می شوند

داده های این آزمایش از بررسی ۱۰ هزار مجموعه کلمه کلیدی با استفاده از ابزار MozCast (ابزاری است که تغییرات الگوریتم های گوگل را به صورت الگو های آب و هوایی نمایش می دهد) در ۲۵ آگوست سال ۲۰۲۱ تهیه شدند. در گام بعدی این داده ها با برچسب‌های اصلی عنوان که به کمک ابزار  Screaming Frog جمع آوری شدند، مقایسه گردیده اند. در این مقاله تنها یک مجموعه از 10 هزار مجموعه بررسی می شود که در ادامه خلاصه کوتاهی از نتایج آورده شده است:

  • 85,340 صفحه با یک نتیجه
  • 71,603 URL منحصر بفرد
  • 57,832 برچسب عنوان شناسایی شده
  • 33,733 برچسب عنوان بازنویسی شده

نتایج نشان داد که حدود 58 درصد از برچسب های عنوانی که در این تحقیق ردیابی شده است بازنویسی گردیده اند. احتمالا موارد عجیبی مانند برچسب های عنوان ذخیره شده در حافظه کش که با سایت فعلی مطابقت ندارند، سایت هایی که رکوئست های آزمایش مذکور را مسدود کرده یا لینک هایی که ریدایرکت شده اند در این بررسی وجود دارد. این موارد نسبتا نادر هستند ولی نمی توان آنها را نادیده گرفت.

بازنویسی، یک مسئله پیچیده است زیرا تفاوت معناداری بین نسخه اصلی و بازنویسی شده عناوین وجود دارد. از داده های ارائه شده بیش از 13 هزار تگ عنوان بیشتر از 600 پیکسل عرض داشتند که شامل محدودیت فیزیکی گوگل برای نمایش عنوان در دسکتاپ است. بیش از 7 هزار نیز عبارت ساده ای را نشان می دادند. گوگل سالها است که باز نویسی را انجام می دهد. در ادامه یک مثال از اکتبر سال 2011 به کمک سایت Wayback Machine آورده شده است: 

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(2)

آیا واقعا این بازنویسی ها معنا دار هستند؟ برای اینکه متوجه شوید گوگل چه کاری انجام می دهد و تفاوت آن با گذشته چگونه است، سناریو های منحصر به فرد موجود، در ادامه بررسی خواهند شد.

سناریوی اول - استفاده از عبارات ساده

گوگل می تواند در یک خط کاراکتر های بسیاری را نمایش دهد. این محدودیت در طول سالها تغییر کرده است. در بسیاری از موارد تگ های عنوان بیش از حد طولانی هستند و این همیشه به معنای مناسب نبودن یا هرزنامه بودن نیست.
به عنوان مثال:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(3)

سناریوی دوم - حذف پیچیده بخشی از عنوان

قطعا قبل از بروز رسانی اخیر، شما یک نمونه کمرنگ تر از این سناریو را دیده اید که در آن گوگل یک عنوان را کوتاه می کند سپس نام تجاری را بعد از "..." اضافه می نماید.

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(4)

در مثال فوق، گوگل تگ عنوان را با "..." کوتاه نموده سپس نام تجاری را دوباره درج کرده است. توجه داشته باشید که کاراکتر "|" نیز با خط فاصله "-" جایگزین شده است.

سناریوی سوم - برش جایگزین شده 

گوگل عناوین طولانی را بدون نمایش پرانتز (...) کوتاه می کند و در برخی موارد عنوان(متنی که در عنوان لینک نمایش داده می شود) را از سایر عناصر صفحه می گیرد مثلا:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(5)

متن این عنوان، از وسط متن تگ عنوان استخراج شده است ولی ممکن است از جای دیگری در صفحه هدف نیز استخراج شده باشد. می توان استدلال کرد که این یک برش (یا حذف متن) موفق است زیرا در نمونه مذکور پاسخ مناسبی به درخواست جستجو خواهد داد.

سناریوی چهارم - پرکردن کلمات کلیدی 

این سناریو با سناریو های اول و سوم همپوشانی دارد. گاهی اوقات عناوین طولانی واضح می باشند که با کلمات کلیدی پر شده اند. در ادامه یک نمونه از این نوع را مشاهده می نمایید:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(6)

ممکن است اشتباها به این شکل نوشته شده یا اینکه دلیل دیگری داشته باشد ولی نکته جالب این است که در این بازنویسی، متن استفاده شده در عنوان از یک تگ H2 در صفحه استخراج شده است. در ادامه می توانید نمونه دیگری را بررسی کنید:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(7)

این مثال ها می توانند سرگرم کننده باشند ولی به نظر می رسد گوگل تغییرات قابل توجهی را در مواردی که زیاده روی چندانی نشده است و عبارات با جدا کننده هایی مانند "|" به هم متصل شده اند ایجاد کرده است. به عنوان مثال:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(8)

در حالی که به نظر می رسد این تگ عنوان بیش از حد بهینه شده ولی بدیهی است که نسبت به دو مورد قبلی بهینه تر است. ظاهرا در بروز رسانی جدید، گوگل نگاه ضعیفی به کاراکتر "|" دارد. در آزمایش صورت گرفته که ابتدای مقاله به آن اشاره شد بیش از 10 هزار عنوان که از کاراکتر "|" استفاده کرده بودند بازنویسی شدند. جالب است که بیش از 6 هزار مورد، طول عنوان کمتر از حد مجاز داشتند.

در برخی موارد واضح است که تگ عنوان اطلاعات و معماری سایت را منعکس می کند. مثال زیر را مشاهده نمایید:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(9)

شاید بتوانید استدلال کنید که تکرار IA (معماری یا ساختار اطلاعات) برای جستجوگران مفید نخواهد بود ولی هیچ مورد گمراه کننده یا هرزنامه ای در این عنوان نیست و بازنویسی این عناوین کوتاه شده به دست گوگل چندان جالب نمی باشد.

سناریوی پنجم - نام برند اضافه شد

در برخی موارد گوگل ممکن است نام تجاری را به انتهای عنوان نمایشی اضافه کند. به عنوان مثال:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(10)

به صورت دقیق نمی توان عنوان کرد که گوگل از چه روشی برای این کار استفاده می کند. ممکن است با درنظر گرفتن اعتبار برند یا بر اساس اندازه گیری سیگنال تعامل SERP (نتایج موتور های جستجو) باشد. برای یک برند معتبر مانند WebMD که تنها پنج حرف طول دارد، این تغییر ممکن است سودمند باشد اما در مورد نام های تجاری طولانی چطور؟ به مثال زیر توجه کنید:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(11)

در این مورد گوگل عنوانی مناسب و مرتبط را با ترکیبی از محتوای H1 و نام برند جایگزین کرده است. متاسفانه، اضافه شدن نام تجاری 27 کاراکتری باعث محدود شدن عنوان اصلی می شود. خوشبختانه، در بین چند صد نمونه که نام برند آنها طولانی بود، طی آزمایش عنوان شده در ابتدای مقاله، به نظر می رسد این یک اتفاق نادر است.

سناریوی شماره شش - تغییر نام برند

یکی از اتفاقات عجیب و غریب متداول از زمان به‌روزرسانی 16 آگوست این است که Google یک برچسب عنوان با نام تجاری را از انتهای برچسب می‌گیرد و آن را به ابتدای عنوان منتقل می‌کند مثلا:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(12)

در این مورد گوگل نام برند را به ابتدای عنوان آورده و بعد از آن از علامت ":" استفاده کرده است. همچنین عبارت "I.T" را کوتاه کرده و به جای آن از عبارت "IT" استفاده کرده است. عبارت "IT" به این شکل در هیچ جای این صفحه یافت نمی شود.

گاهی اوقات به نظر می رسد گوگل برعکس عمل می کند و نام برند را از ابتدای برچسب عنوان به انتهای عنوان منتقل می کند مانند تصویر زیر:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(13)

سناریوی شماره 7 - تگ عنوان بسیار کوتاه است

در برخی مواقع تگ عنوان شما برای گوگل خیلی طولانی و گاهی خیلی کوتاه است. در اینجا یک مثال از نتیجه جستجوی یک دستور غذا آورده شده است:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(14)

در تصویر فوق به برچسب عنوان توجه کنید. گوگل علاوه بر اضافه کردن نام برند، عنوان را نیز گسترش داده است. عین این عبارت در هیچ یک از عناصر صفحه وجود ندارد. در نمونه زیر با توجه به اینکه تنها نام برند در تگ عنوان استفاده شده، Google آن را بازنویسی کرده است.
 

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(15)

باز هم متن این بخش از یک تگ H1 در صفحه استخراج شده است. چیزی که مشخص نیست این است که آیا گوگل این عناوین را به دلیل کوتاه بودن آنها بازنویسی می کند یا به خاطر اینکه به پرس و جو مرتبط نیستند.

سناریوی شماره 8 - مسائل مربوط

در این نمونه ها واقعاً محرک یا دلیل دقیق بازنویسی مشخص نیست اما به نظر می‌رسد که برخی از عناوین در حال بازنویسی هستند زیرا برای نشان دادن هدف مناسب نیستند. متاسفانه، در بیش از ده‌ها صفحه از مجموعه داده های تست مطرح شده در این مقاله، از عبارت "Home" در تگ عنوان استفاده شده بود.

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(16)

در اکثر موارد گوگل متن عنوان نمایشی را به صورت نام تجاری (نام برند) بازنویسی می کند. البته "Home"(خانه) نیز به طور بالقوه بسیار کوتاه است. در زیر مثالی از یک تگ عنوان طولانی‌تر آمده است.

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(17)

سناریوی 8.5: زبان بازاریابی

پیرو آزمایش انجام شده حدود 700 مورد در مجموعه داده ها وجود داشت که در آنها گوگل یک برچسب عنوان را با عبارت "Best" (بهترین) بازنویسی کرد. مثال :

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(18)

ظاهرا گوگل یک بار دیگر از تگ H1 صفحه استفاده کرده است. این امکان وجود دارد که گوگل دیدگاه ضعیفی نسبت به مواردی مانند "Best" داشته باشد. ولی در حال حاضر این صرفا یک نظریه است. 

لازم به ذکر است که در داده های بررسی شده بیش از 3 هزار عنوان وجود داشتند که در آنها عبارت"Best" وجود داشت ولی حذف نشدند اما برخی از آنها مهم بودند مانند "Best Buy" (بهترین خرید) یا "Best Man Speech"(بهترین سخن مرد).

این الگو برای کلماتی مانند "ارزان"، "بهترین" و "2021" نیز مشاهده گردید ولی نکته جالب توجه اینجا است که گوگل گاهی این کلمات را از تگ های عنوان حذف نموده و دوباره به آن اضافه می کند مانند:

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(19)

در این مورد گوگل یک تگ عنوان بسیار خوب انتخاب نموده است. به عبارت دیگر تگ H1 را  برگزید که هر دو عبارت "Best" و "Bespoke" (سفارشی) را شامل می شود. اکنون سوال دیگری مطرح می گردد که آیا گوگل برچسب های عنوان با کلماتی مانند "Best" را به دلیل محتوای خاص آن باز نویسی می کند یا به دلیل عوامل دیگری مانند طول پارامتر یا پر کردن کلمه کلیدی که اتفاقا با آن محتوا مرتبط هستند بازنویسی می شوند؟

سناریوی نهم - باز نویسی مبتنی بر پرس و جو

مدتها اینگونه برداشت می شد که گوگل برخی از عناوین را بر اساس مرتبط یا نامرتبط بودن بررسی می کند. توضیح دهندگان گوگل در مورد بروز رسانی 16 آگوست اینگونه بیان می نمایند:

" تا قبل از این بروزرسانی ممکن بود عنوان ها با کوئری حاصل شده تغییر کنند که این مورد اکنون با سیستم جدید اتفاق نخواهد افتاد"

آیا شواهدی از بازنویسی های مبتنی بر پرس و جو بعد از بروزرسانی 16 آگوست مشاهده می کنید؟ 

یکی از راه های آزمایش این است که دنبال URL هایی باشید که برای چندین کلمه کلیدی رتبه بندی می شوند و عناوین نمایشی متفاوتی را نشان می دهند، مانند: 

بازنویسی عناوین توسط گوگل

تصویر(20)

نتیجه اول در جستجوی "department of corrections (اداره اصلاحات)" و نتیجه دوم در جستجوی "prison inmate search (جستجوی زندانیان زندان)" ظاهر شد. در نگاه اول به نظر می رسد، این نتایج در دو مکان مختلف (و احتمالاً دو دیتابیس) جمع آوری شده اند.  زمانی که تلاش شد این نتیجه را با یک دیتابیس خاص شبیه سازی نمود تنها یک عنوان نمایشی (باز نویسی شده) مشاهده گردید. 

در مجموعه داده های بررسی شده تنها 96 URL وجود داشتند که عناوین نمایشی متعددی را نشان می دادند  و تنها یکی از آنها بیش از دو URL را نشان می داد.  اما با بررسی صورت گرفته در دیتابیس هر کلمه کلیدی مشخص شده که URL ها به موارد متفاوتی اشاره دارند. به نظر می رسد که گوگل واقعا باز نویسی مبتنی بر پرس و جو را حذف کرده یا به طور چشمگیری کاهش داده است.

در واقع این سناریو بیان می دارد که به ازای هر کلمه کلیدی در دیتابیس مربوط به آن، تنها یک URL یکتا می توان مشاهده نمود.

چگونه می توان از بازنویسی عناوین جلوگیری کرد؟

در حال حاضر هیچ راهی وجود ندارد که به گوگل اعلام شود عناوین سایت شما را بازنویسی نکند. می توان با استفاده از سناریو های مطرح شده در این مقاله چند دستورالعمل برای پیشگیری ایجاد کرد.

تغییر تگ های عنوان زمانبر بوده و خطراتی را به همراه دارد. بهتر است قبل از هر اقدامی اطلاعات بیشتری کسب کنید. آیا عناوین نمایشی لینک های شما تحت تاثیر قرار می گیرند؟ آیا این تغییرات بر نرخ کلیک یا ترافیک جستجوی ارگانیک شما تاثیر می گذارند؟ مشخص نیست که گوگل چه زمانی و چگونه ممکن است این بروز رسانی را انجام دهد. لذا توصیه می شود بهترین ابزارهای سئوی رایگان را برای ایجاد لینک و تجزیه و تحلیل، تحقیق کلمات کلیدی، عملکرد صفحه وب، ممیزی فهرست محلی و موارد دیگر امتحان کنید!

 1- به محدودیت طول عنوان توجه کنید. 

با توجه به اینکه ابزار MOZ (یک ابزار آنلاین برای بررسی وضعیت سئوی وب سایت می باشد) تگ های عنوانی که از حد مجاز فراتر رفته اند را شناسایی می کند ولی توصیه می شود که از محدودیت ها آگاه باشید. کوتاه کردن عنوان همیشه بد نیست و بهتر است این کار را انجام دهید قبل از اینکه به دست گوگل محدود شوند.

با کوتاه کردن عنوان، کلماتی که ممکن است توسط گوگل حذف شوند را کنترل می کنید. اکنون که گوگل عناوین طولانی را به طور کامل بازنویسی می کند، ممکن است عناوین نمایشی متفاوتی داشته باشید.

2- از کلمات کلیدی در عنوان استفاده نکنید 

سعی نکنید عناوین را با کلمات کلیدی قدیمی پر کنید. در حال حاضر بهتر است در استفاده از جدا کننده هایی مانند کاراکتر "|" بیشتر مراقب باشید. بهتر است که گوگل نیز در ویرایش اینگونه عناوین تجدید نظر کند زیرا به نظر می رسد عناوین غیر اسپم زیادی درگیر این ترکیب شده اند.

3- برای هدف جستجوگر بنویسید 

انجام این کار بسیار توصیه می شود و حتی قبل از بروز رسانی اخیر نیز توصیه می شد. اگر محتوا را برای جذب مخاطب بنویسید احتمال باز نویسی عناوین شما کاهش پیدا می کند و باعث کلیک ها و تعامل مرتبط نیز می شود. 

سعی کنید ارزیابی کنید که کوتاه کردن عنوان چقدر روی سایت شما تأثیر می گذارد. ممکن است CMS شما الگویی از عناوین مشکل ساز را ایجاد کند که در آن صورت، یک تغییر کوچک (یا چند ترفند کوچک) می تواند نتایج قابل توجهی به همراه داشته باشد.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *