آیا فناوری DeepFake می تواند به شما در جذب مشتری بیشتر کمک کند؟
فناوری DeepFake در حال تغییر تکنیک های بازاریابی دیجیتال می باشد. در حال حاضر بازاریاب ها در مراحل اولیه آزمایش Deepfakes و Deepfake Technology هستند. فناوری DeepFake (جعل عمیق) نوعی "Deep Learning" یا یادگیری عمیق است.
Deep Learning یک نوع یادگیری ماشینی است که به رایانه ها این امکان را می دهد تا وظایف خود را به طور مستقل و بدون اینکه مستقیما برنامه ریزی شوند، یاد بگیرند. فناوری DeepFake شامل بینایی رایانه ای یا computer vision است و به رایانه ها این اجازه را می دهد تا اشیاء را در تصاویر تشخیص دهند. به عنوان مثال، computer vision از الگوریتم های deep learning برای شناسایی موارد موجود در عکس ها یا ویدیوها استفاده می کند. بنابراین می تواند تصویر یک گربه را در عکس تشخیص دهد.
تصویر(1)
علاوه بر فناوریهای computer vision و deep learning، فرآیند ایجاد deepfakes، شامل پردازش تصویر میشود:
- گرفتن یک عکس
- ترکیب آن با عکسی دیگر
- ایجاد ترکیبی جدید از این دو جزء
مزایای DeepFake (دیپ فیک)
این نوع فناوری، از سه جهت برای بازاریاب ها مفید است:
- هزینه کمپین های ویدیویی را کاهش می دهد.
- کمپین های چند کاناله بهتری ایجاد می کند.
- می تواند یک تجربه کاربری مفید برای مشتری فراهم نماید.
هزینه کم
با استفاده از DeepFake، بازاریاب ها میتوانند در هزینه های کمپینهای ویدیویی صرفهجویی کنند، زیرا حضور فیزیکی بازیگران ضروری نیست. به جای خرید مجوز برای استخدام یک بازیگر، آنها می توانند از موارد ضبط شده دیجیتالی قبلی استفاده نمایند، دیالوگ مناسب را وارد کرده و یک فیلم جدید تولید کنند. این فرآیند باعث صرفه جویی در وقت برای مشاغلی می شود که می خواهند از کارمندان خود در تبلیغات استفاده کنند.
بنابراین، اگر یک مدیرعامل وقت لازم جهت ایجاد یک تبلیغ جدید را نداشته باشد، بازاریاب ها برای ایجاد یک کمپین جدید، فقط به چند ویدئوی آماده نیاز دارند. علاوه بر این، هنگام ایجاد deepfake، نیازی به فیلمبرداری مجدد نیست. این امر برای بازاریاب هایی که با بودجه اندک می خواهند محتوای با کیفیت بالا تولید کنند، مفید می باشد.
کمپین های چند کاناله بهتر
از آنجا که تکنولوژی دیپ فیک به حضور فیزیکی بازیگران نیازی ندارد، بازاریاب ها می توانند به راحتی محتوای کانال های بازاریابی را با صرف وقت و هزینه کمتر، مجدداً مورد استفاده قرار دهند. به جای طراحی مجدد کمپین برای تطبیق با رسانه های مختلف، آنها می توانند برش های ویدئویی را ویرایش کرده تا یک کمپین اجتماعی ایجاد کنند. همچنین بازاریاب ها می توانند یک گفتگوی مصنوعی جدید، برای ایجاد پادکست یا تبلیغ رادیویی ایجاد نمایند.
امکان شخصی سازی بالا
این فناوری منجر به بالا رفتن امکان شخصی سازی شده است. برندها می توانند پیام ها و تجربیات مرتبط تری را برای مشتریان بر اساس ترجیحات شخصی آنها، مانند رنگ پوست ارائه دهند. فناوری Deepfake (دیپ فیک) میتواند رنگ پوست بازیگر را تغییر دهد تا مشتری بتواند محصول را متناسب برای رنگ پوست خود مشاهده کند. این فرآیند به برندها کمک میکند تا فراگیرتر شوند و به بازار گستردهتری دسترسی پیدا کنند. از طرفی اگر نیاز باشد تا یک ویدیو به چندین زبان ارائه شود، تکنولوژی Deepfake میتواند به آن کمک کند. پیام های بازاریابی را می توان با فشار دادن یک دکمه، بر اساس مکان شخصی سازی نمود.
معایب تکنولوژی دیپ فیک (Deepfake)
متاسفانه، ویدیوهای Deepfake برای اهداف نامناسبی نیز استفاده شده اند که می تواند شکایات ساختگی از سمت مشتری، نقدهای جعلی محصول و کاهش اعتماد مشتری را برای بازاریاب ها، به همراه داشته باشد.
عدم اعتماد
آشکارترین مشکل تکنولوژی Deepfake این است که از آنها برای ایجاد ویدیوهای جعلی استفاده می شود، به این معنی که تأیید صحت ویدیوها، چالش برانگیز تر می شود. اگر کاربران احساس کنند که کمپین ها دستکاری شده اند، ویدیوهای DeepFake اصول اخلاقی را نقض خواهند کرد. به عنوان مثال، اگر بازاریاب ها از DeepFake برای ایجاد نظرات مثبت جعلی استفاده کنند، این عمل غیراخلاقی تلقی میشود.
افزایش کلاهبرداری
فناوری DeepFake (جعل عمیق) می تواند کلاهبرداری های احتمالی، مانند ایجاد اتهامات دروغین علیه شرکت ها را افزایش دهد. این ویدیوها با ضبط تصاویر حوادث واقعی و سپس تغییر صدا و افزودن دیالوگ جدید، ساخته می شوند تا عادی به نظر برسند. علاوه بر این، تولید کنندگان می توانند از این نوع فناوری DeepFake برای ایجاد رضایت جعلی مشتری یا نقد محصول استفاده کنند که باعث می شود محصولات آنها از آنچه که است، جذاب تر به نظر برسد.
تصویر(2)
چگونه بازاریابان می توانند از DeepFake در کمپین های خود استفاده کنند؟
علیرغم روشهای غیر اخلاقی که افراد از DeepFake استفاده میکنند، بازاریاب ها میتوانند از طریق این فناوری، کمپینهای خود را به سرعت احیا نمایند.
کمپین اینفلوئنسرها
تصور کنید که یکی از اینفلوئنسرهای (شخص یا سازمانی که قدرت تاثیرگذاری بر عادات خرید یا اقدامات دیگران را دارد) شناخته شده را برای یک کمپین دعوت کرده اید. برای اینکه مجبور نباشید ساعت ها فیلمبرداری انجام دهید، به یک بانک فیلم دیجیتال نیاز دارید. هوش مصنوعی و machine learning، مابقی مراحل را انجام می دهند. همچنین میتوانید از اینفلوئنسرهای قدیمی مانند مرلین مونرو یا آدری هپبورن استفاده کنید. از آنجایی که تعداد زیادی ویدئو و صدای ضبط شده از آنها وجود دارد، بازاریاب ها می توانند از شباهت آنان در یک ویدیو DeepFake، برای ارتقا کمپین خود استفاده نمایند.
کمپین های تجربی
برند ها می توانند از DeepFake استفاده کنند تا مشتری را در موقعیت خرید قرار دهند. برای مثال، فروشگاههای تجارت الکترونیک میتوانند صورت خریدار را روی بدن یک مدل قرار دهند تا مشاهده کنند که لباسها چگونه به نظر میرسند.
نمایش محصولات
دموی محصول می تواند به مشتریان کمک کند تا آن را تجربه نمایند. بازاریاب ها می توانند به جای استفاده از دمو یکسان برای همه مشتریان، دموهای شخصی سازی شده ای را ایجاد کنند. در فضای دیجیتال مارکتینگ، فناوری DeepFake مزایا و معایبی دارد. این روش در حالی که دارای پیامدهای اخلاقی است اما ویدیوهای DeepFake به برندها اجازه می دهد تا بودجه بازاریابی خود را افزایش داده و مخاطبان جدیدی به دست آورند.
تا زمانی که بازاریاب ها از ایجاد کمپین هایی با اهداف مخرب اجتناب کنند، DeepFake می تواند با ایجاد یک تجربه شخصی تر و همه جانبه، به برند و کاربر کمک نماید.