آشنایی با پوگو استیکینگ یا Pogo Sticking در سئو
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

آشنایی با پوگو استیکینگ یا Pogo Sticking در سئو و راهکارهای برطرف کردن آن

اگر با بهینه سازی سایت برای موتور جستجو (SEO) آشنایی داشته باشید، احتمالا به کلمه Pogo Sticking نیز برخورده اید. در این مقاله، هر آنچه که نیاز است تا در مورد Pogo Sticking بدانید، توضیح داده خواهد شد.

پوگو استیکینگ یا Pogo Sticking در سئو چیست

تصویر(1)

Pogo Sticking یا پوگو استیکینگ در سئو چیست؟

پوگو استیکینگ یا Pogo Sticking اصطلاحی است که در مورد حرکت کاربران از یک نتیجه جستجو به نتیجه دیگر در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERPs) استفاده می شود. زیرا کاربر امیدوار است نتیجه ای را که به هدف او نزدیک تر می باشد، بیابد. در مثال زیر پوگو استیکینگ شرح داده شده است:

فرض کنید به دنبال "بهترین سایت ساز" در گوگل هستید. به نظر می رسد اولین نتیجه همان سایتی است که به آن نیاز دارید. بنابراین روی آن کلیک می نمایید. بارگذاری وب‌سایتی که روی آن کلیک کردید، مدت زمان زیادی طول می کشد و شما از آن صرف نظر می کنید. به صفحه نتایج بازگشته و روی سایت دوم موجود در نتایج جستجو، کلیک می نمایید. وب سایت دوم از فونت کوچک استفاده کرده و چند تبلیغ مخرب را نیز به نمایش گذاشته است. باز هم وب سایت را بسته و به نتیجه سوم رجوع می کنید. این گشت و گذار و حرکت در میان نتایج یافت شده، همان پوگو استیکینگ می باشد.

تاثیر منفی الگوریتم پوگو استیکینگ یا Pogo Sticking در سئو سایت

تصویر(2)

تفاوت بین Bounce Rate و Pogo Sticking چیست؟

کاربران اکثرا Pogo Sticking را با Bounce Rate اشتباه می گیرند اما یک تفاوت عمده بین آنها وجود دارد. Bounce Rate به درصد کاربرانی که وارد یک وب سایت می شوند اما تعاملی با وب سایت ندارند اطلاق می شود.

اقداماتی مانند پر کردن یک فرم، کلیک کردن روی یک دکمه یا مراجعه به صفحه دیگری در وب سایت شما، باعث ایجاد تعامل می گردد. اگر بازدیدکننده‌ای وارد وب‌سایت شما شود و زمانی را در آنجا بگذراند و هیچ اقدامی به جز خواندن مطالب و گشت و گذار در صفحات انجام ندهد، به عنوان Bounce Rate محاسبه می گردد. از طرف دیگر، پوگو استیکینگ نوع پیشرفته Bounce Rate می باشد. به این معنا که کاربر سایت شما را ترک کرده و مجددا به صفحه نتایج جستجو باز می گردد و روی سایت دیگری کلیک می نماید. اگر کاربر به عقب بازگشته و تلاش کند که کوئری جستجوی خود را تغییر دهد نیز Pogo Sticking تلقی می شود.

علت پوگو استیکینگ یا Pogo Sticking شدن کاربر

دلایل Pogo Sticking شدن کاربران بسیار زیاد است. بیشترین دلیل آن، ناشی از تجربه کاربری (UX) بد یا پایین بودن کیفیت اطلاعات در وب‌سایت می باشد. در ادامه، دلایل متداولی که باعث پوگو استیکینگ شدن کاربر می شود، آورده شده است:

  • سرعت پایین لود شدن سایت: اگر لود شدن یک صفحه بیش از سه ثانیه طول بکشد، احتمال اینکه کاربر آن صفحه را ترک نماید بسیار زیاد است.
  • عدم تطابق محتوا: اگر محتوای ارائه شده برای هدف کاربران بهینه نشده باشد، کاربران سایت را ترک کرده و به نتیجه بعدی در نتایج جستجو، مراجعه می کنند. گاها کاربر برای اینکه نتایج منطبق تری با هدف خود بیاید، ساختار کوئری جستجوی خود را تغییر می دهد.
  • کیفیت پایین محتوا: اگر درک محتوای سایت سخت بوده یا پاسخگوی سوالات کاربران نمی باشد، دلیلی دیگر است که بازدیدکنندگان، سایت را ترک کنند.
  • عناوین Clickbait: اگر عنوان و محتوای سایت به گونه ای طراحی شده است که صرفا کلیک دریافت کند، کاربران در زمان اندکی متوجه این موضوع خواهند شد و مجددا به صفحه نتایج جستجو، باز خواهند گشت.
  • رابط کاربری ضعیف: زمانی که سرعت پیمایش در سایت کند باشد یا تبلیغات زیادی نمایش داده شود، کاربر را مجبور به ترک صفحه خواهد کرد.

آیا Pogo Sticking یک عامل رتبه بندی است؟

بسیاری از بازاریاب های سئو، بر این عقیده اند که Pogo Sticking عاملی مهم در رتبه بندی گوگل می باشد اما گوگل این نظریه را تایید نکرده و اعلام نموده که از پوگو استیکینگ در الگوریتم رتبه بندی خود استفاده نمی کند.

حال این سوال مطرح می شود که آیا Pogo Sticking بر رتبه بندی ارگانیک صفحات سایت تأثیر گذار است؟ 

Pogo Sticking از دلایل محکمی است که نشان دهنده عدم علاقه کاربران به سایت تان می باشد. به عبارت دیگر، اگر بیشتر بازدیدکنندگان، پس از بازدید سایت شما، به نتایج جستجو بازگشته و تمامی سایت های موجود در صفحه نتایج جستجو را مرور می کنند، نشانه این است که سایت، آنچه را که کاربر به دنبال آن می باشد، ارائه نمی دهد. در این مواقع، گوگل می تواند تشخیص دهد که چه زمانی بازدیدکنندگان از سایت ها ناراضی هستند و کادر "People also ask" را به نمایش در آورد.

افزونه شناسایی مشکل پوگو استیکینگ یا Pogo Sticking در سئو سایت

تصویر(3)

از آنجایی که گوگل تمایل دارد کاربران تجربه رضایت بخشی از نتایج جستجو داشته باشند، یک کلیک همراه با Pogo Sticking کاربر، نشانه واضحی است که سایت موردنظر محتوای مناسبی را ارائه نمی کند. در این مرحله، گوگل سایتی را که باعث جذب کاربر شده به رتبه بالاتر ارتقا داده و رتبه وب سایت شما را که نتوانسته نیاز های کاربر را برطرف نماید، کاهش می دهد. بنابراین حتی اگر Pogo Sticking یک عامل رتبه بندی سئو نباشد اما می تواند به طور مستقیم بر رتبه بندی وب سایت، تأثیر بگذارد.

چگونه می توان Pogo Sticking را کاهش داد

همانطور که قبلاً اشاره شد، Pogo Sticking تجربه بدی است که کاربران با بازدید از وب سایت قبلی به دست می آورند. هنگامی که یک تجربه کاربری یکپارچه همراه با محتوایی که کاربر به دنبال آن می گردد را در اختیار بازدیدکنندگان سایت خود قرار می دهید، pogo-stiking را به میزان قابل توجهی کاهش خواهید داد. در ادامه نکاتی که موجب به حداقل رساندن Pogo Sticking می شوند، توضیح داده شده است.

1. محتوای سایت را مناسب با هدف کاربر بنویسید

هدف کاربر در یک سایت به فرایندی گفته می شود که طی آن انتظارات خوانندگان از طریق ارائه پاسخ‌های مناسب به سؤالات آنها، برآورده گردد. به عنوان مثال، هنگامی که "خرید هدفون" را در گوگل جستجو می‌کنید، سایت هایی که در ابتدا نمایش داده می شوند پست های بلاگ مربوط به خرید هدفون نمی باشند بلکه سایت هایی هستند که به صورت تجاری فعالیت می کنند. دلیل نمایش سایت های فروشگاهی در رتبه های اول این است که گوگل با توجه به هدف شما از جستجوی این عبارت، وب سایتی مناسب جهت خرید هدفون را نمایش می دهد.

از سوی دیگر، اگر عبارت "بهترین هدفون برای خرید" را جستجو نمایید، احتمالا به مشاوره ای در زمینه  خرید هدفون نیاز دارید. بنابراین گوگل پست های وبلاگ مربوط به خرید هدفون را همراه با لیستی از موارد پیشنهادی، به شما نمایش می دهد. در ادامه این سوال مطرح می شود که چگونه می توانید محتوای خود را مطابق با هدف و جستجوی کاربر ارائه دهید و از Pogo Sticking شدن افراد جلوگیری کنید؟

برای شروع، کلمه کلیدی مدنظر خود را شناسایی کرده و اطلاعات لازم را در خصوص جستجوی کاربر به دست آورید. داشتن اطلاعات بیشتر، به شما این امکان را می دهد تا محتوایی ایجاد کنید که بتواند در صفحه اول جستجوی گوگل نمایش داده شود.

برای مثال، فرض کنید کاربر عبارت "هدفون بلوتوث" را جستجو نماید و احتمالا هدفش خرید محصول باشد. در چنین شرایطی اگر یک پست وبلاگ همراه با کلمه کلیدی بهینه شده نداشته باشید، بازدید کننده را از دست می دهید. در نتیجه، پس از شناسایی نیاز کاربر، محتوا تولید کرده و بر اساس کلمه کلیدی مناسب، آن را بهینه نمایید.

2. ایجاد محتوای Skyscraper یا "آسمان خراش"

اگر محتوای شما به اندازه کافی غنی نبوده و امکان پاسخگویی به سوالات احتمالی کاربران را ندارد، با مشکل مواجه خواهید شد. در این وضعیت، کاربران وب سایت شما را ترک و به وب سایت دیگری مراجعه می کنند. با ارائه مطالب Skyscraper یا "آسمان خراش"، می توانید از این مشکل جلوگیری نمایید.

محتوای شفاف و جامعی را ایجاد نموده و با توجه به نوع جستجو، برای هر سوال پاسخ مناسبی ارائه دهید. در گوگل به جستجو بپردازید و به کادرهای "People also Ask" توجه نمایید. سوالاتی را بیابید که ارتباط نزدیکی با کلمه کلیدی موردنظرتان دارند و آنها را در مطالب خود بگنجانید. همچنین می‌توانید بخش پرسش‌های متداول را در محتوای خود بگنجانید و پاسخ‌های کوتاه و دقیقی به آنها بدهید.

3. سرعت لود سایت خود را بهبود دهید

زمان قاتل سایت می باشد و هر ثانیه ای که لود وب سایت بیشتر طول بکشد، ممکن است بازدید کننده ای را از دست بدهید. در نتیجه، اطمینان حاصل کنید که سایت شما سریعا لود می شود که حالت ایده آل آن، دو ثانیه می باشد. ابزارهایی مانند افزونه LSCache، می‌توانند به شما در افزایش سرعت لود سایت کمک نمایند.

4. خواندن مطالب را آسان تر کنید

اگر کاربر در خواندن و درک محتوای سایت شما مشکل داشته باشد، ترجیح می دهد به صفحه نتایج جستجو بازگشته و سراغ سایت دیگری برود. حال این پرسش ایجاد می گردد که چگونه می توان خوانایی محتوای سایت را بهبود بخشید؟

سعی کنید اندازه فونت متن ها را بزرگتر انتخاب نمایید. اگر کاربر مجبور شود به دلیل کوچک بودن اندازه فونت تغییری در اندازه متن ایجاد کند احتمال اینکه در سایت باقی بماند، کم است. همچنین تلاش کنید تا درک محتوا آسان باشد. از اصطلاحات تخصصی و پیچیده که مفهوم دشواری دارند اجتناب نمایید. در نهایت، جملات و پاراگراف های خود را کوتاه بنویسید تا موجب خستگی در هنگام خواندن نشوند.

5- طراحی زیبا و جذابی برای سایت خود انتخاب کنید

ظاهر وب سایت نقش بسیار مهمی در جذب کاربران دارد. مطالعات انجام شده نشان می دهد که به طور متوسط 0.05 ثانیه طول می کشند تا افراد تصمیم بگیرند که آیا سایت شما را ترک کنند یا در آن باقی بمانند. این امر، تاثیر طراحی وب سایت را در عملکرد آن بسیار حائز اهمیت می کند. وب سایتی که جستجو و استفاده از آن دشوار باشد باعث می شود تا کاربر آن را ترک کرده و مجددا به صفحه نتایج جستجو بازگردد. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که طراحی سایت شما برای استفاده و مرور، به خوبی انجام شده است.

نتیجه

پوگو استیکینگ یک رفتار از سمت کاربر است که می تواند بر رتبه بندی سایت شما تاثیر گذار باشد. انجام اقدامات لازم جهت جلوگیری از خروج کاربر، باعث می شود تا از Pogo Sticking بازدیدکنندگان سایت، پیشگیری نمایید و افراد را به سمت سایت خود جذب کنید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *