روش های دریافت Sitelinks گوگل
مقاله

چگونگی دریافت Sitelinks گوگل برای سایت و دلایل اهمیت آنها

رتبه سایت در موتورهای جستجو، بخش مهمی از هر استراتژی دیجیتال مارکتینگ است اما آیا می‌دانستید که دریافت Sitelinks گوگل می‌تواند راهی عالی برای جذب ترافیک بیشتر باشد؟ رتبه خوب کلمات کلیدی اصلی به شما امکان می‌دهد تا ترافیک ثابت و مرتبطی را در راستای موفقیت و رشد وب‌سایت خود دریافت کنید. با این وجود، در حالی که رتبه خوب مهم است اما اگر کاربران از طریق SERP‌ به سایت شما مراجعه نکنند، بی‌فایده خواهد بود. Sitelinks موتور جستجوی گوگل، در این بخش کاربرد خواهد داشت. آنها بخش بزرگی از نتایج جستجو را به خود اختصاص داده اند و باعث می‌شوند تا افراد بیشتری روی وب‌سایت شما کلیک نمایند.

دریافت Sitelinks گوگل یک راه عالی برای بهبود نرخ کلیک (CTR) است که به شما در جذب ترافیک بیشتر و تقویت سئوی سایت، کمک می‌کند.

دریافت Sitelinks گوگل و تاثیر آن بر نرخ کلیک (CTR)

تصویر(1)

در این مقاله، تمام نکاتی که باید در مورد دریافت Sitelinks گوگل بدانید، خواهید آموخت، از جمله:

  • Sitelinks گوگل چیست؟
  • 4 دلیل اهمیت Sitelinks گوگل
  • نحوه دریافت Sitelinks گوگل

Sitelinks گوگل چیست؟

Sitelinks گوگل، پایین اولین نتیجه جستجو در صفحه نتایج ظاهر می‌شود. این بخش به لینک‌های داخلی وب سایت اشاره دارد که با توضیحاتی کوتاه، نمایش داده شده‌اند. Sitelinks اغلب هنگام جستجوی نام برند ظاهر شده و به کاربر جهت کاوش در وب سایت، کمک می‌کند.

احتمالاً نتایجی را در جستجوی Google با دو، چهار یا شش لینک داخلی مشاهده کرده‌اید. این لینک ها Sitelinks گوگل هستند که در تصویر زیر نمونه ای از آنها را مشاهده می‌نمایید:

نمونه دریافت Sitelinks گوگل

تصویر(2)

هنگام جستجوی یک برند، ممکن است صفحه اصلی مرتبط ترین نتیجه برای کاربر نباشد. کاربری که «عروسک» را جستجو می‌کند، احتمالا روی لینک فروشگاه سایت کلیک خواهد کرد تا مستقیماً به این صفحه برود. این ویژگی، تجربه کاربری بهتری را فراهم می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهد تا بدون کلیک اضافی، مستقیماً به صفحه مورد نظر خود، مراجعه کنند.

4 دلیل اهمیت Sitelinks گوگل

دلایل زیادی وجود دارند که نشان می‌دهند چرا Sitelinks هم برای وب سایت و هم بازدیدکنندگان، مفید خواهند بود. در ادامه 4 دلیل اهمیت دریافت Sitelinks گوگل برای وب سایت، ذکر شده‌ است:

1. Sitelinks گوگل، نرخ کلیک (CTR) را بهبود می‌بخشد

CTR خوب، به میزان محبوبیت یک لینک بستگی دارد. وقتی که کاربر یک جستجوی ساده برای برند موردنظر خود انجام دهد، Sitelinks صفحات مرتبط تری را ارائه خواهد کرد که می‌توانند مستقیماً او را به محصول یا خدمات موردنظر برساند.

اما چرا باید به CTR اهمیت داد؟ به طور متوسط، سه نتیجه اول گوگل، بیشترین کلیک‌ها را به خود اختصاص می‌دهند. 

دریافت Sitelinks گوگل برای موبایل یا دسکتاپ

تصویر(3)

امکان دسترسی فوری جستجوکنندگان به محبوب ترین صفحات، موجب می شود تا روی لینک های شما در موتورهای جستجو، کلیک نمایند. هرچه افراد بیشتری روی لینک های سایت کلیک کنند، رتبه آن حفظ شده و در نتیجه ترافیک ارگانیک افزایش می‌یابد.

Sitelinks جستجوی گوگل، نشان داده‌ است که CTR را تا 64 درصد افزایش می‌دهد. بنابراین بهینه سازی وب سایت برای Sitelinks، ارزش سرمایه گذاری دارد.

2. Sitelinks گوگل باعث ایجاد اعتماد و اعتبار می‌شود

Sitelinks برای همه وب سایت‌ها نشان داده نمی شود. بعید است که سایت‌های کمتر شناخته شده یا غیر بهینه، دارای Sitelinks در SERP‌ها باشند.

گوگل در این مورد می‌گوید:

«فقط زمانی Sitelinks در نتایج نشان داده می‌شود که برای کاربر مفید باشد. اگر ساختار سایت شما به الگوریتم‌های گوگل اجازه یافتن لینک‌های مفید را ندهد یا لینک‌ها با درخواست کاربر مرتبط نباشند، در نتایج نشان داده نمی‌شوند.»

اگر Sitelinks برای یک وب‌سایت نمایش داده شود، نشان دهنده ساختار مناسب وب سایت و مرتبط بودن لینک‌های آن به درخواست کاربر است. همچنین گوگل می‌خواهد بهترین پاسخ را به درخواست جستجوکننده ارائه دهد. با توجه به اینکه Sitelinks فضای زیادی را در نتایج گوگل اشغال می‌کند، آن را به یک سایت ضعیف یا نامعتبر، اختصاص نخواهد داد.

Sitelinks حجم زیادی را در گوگل اشغال می‌کند، در تصویر زیر مشخص شده است که چه مقدار از فضای بالای نتایج در دسکتاپ، توسط Sitelinks اشغال می‌شود:

نمونه دریافت Sitelinks گوگل و تاثیر آن بر سئو

تصویر(4)

همان Sitelinks در تلفن همراه به صورت زیر خواهد بود که فضای بیشتری از صفحه را اشغال می‌کند:

دریافت Sitelinks گوگل و نحوه نمایش در موبایل

تصویر(5)

دو مورد مذکور به افزایش اعتبار یک وب‌سایت کمک می‌کنند و این واقعیت که همه وب‌سایت‌ها ویژگی فوق را ندارند، حس انحصار ایجاد خواهد کرد. حتی برخی وب سایت‌ها از یک کادر جستجو نیز در Sitelinks بهره می‌برند:

دریافت Sitelinks گوگل و ایجاد کادر جست و جو در آن

تصویر(6)

این بخش به کاربران اجازه می‌دهد تا از طریق SERP‌، مستقیماً در وب‌سایت موردنظر جستجو کنند. کادر جستجو نیز CTR و تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد و به افراد نگاه مثبتی نسبت به وب سایت شما می‌دهد.

3. Sitelinks گوگل، برند و محصولات شما را معروف تر می کند

هدف Sitelinks گوگل این است که برخی از مهمترین صفحات یک وب‌سایت را به جستجوکنندگان ارائه دهد تا تجربه جستجوی خود را بهبود بخشد.

اغلب صفحاتی که گوگل برای Sitelinks انتخاب می‌کند، صفحات محصول، قیمت گذاری، درباره ما یا وبلاگ‌ها هستند. این صفحات به کاربر کمک می‌کنند تا اطلاعات بیشتری در مورد یک وب سایت یا شرکت به دست آورد. در مثال زیر، Sitelinks به خوبی صفحات کلیدی و اطلاعات مهم مربوط به شرکت، مانند صفحات محصول، صفحه قیمت و وبلاگ را نمایش می‌دهد.

تفکیک عالی لینک های مهم سایت در نتایج جست و جو با دریافت Sitelinks گوگل

تصویر(7)

هنگام جستجوی نام برند، ممکن است لینکی به محصول یا دسته بندی خاص مانند مثال زیر نمایش داده شود:

دسته بندی خاص با دریافت Sitelinks گوگل

تصویر(8)

این ویژگی کمک می‌کند تا کاربران بدون بازدید از سایت، با آنچه که در وب سایت خود ارائه می‌دهید آشنا شوند. همچنین موجب می گردد تا مشتریان احتمالی، به بهترین و محبوب‌ترین صفحات محصولات شما دسترسی پیدا کنند.

4. Sitelinks گوگل به کاربران اجازه می‌دهد تا از صفحات داخلی بازدید کنند

اکثر بازدیدکنندگان وب سایت، از صفحات داخلی بازدید نمی‌کنند و در بیشتر مواقع، صرفا به صفحه اصلی، محصول و خدمات شما مراجعه می نمایند.Sitelinks جستجوی گوگل، محبوب‌ترین صفحات یک وب‌سایت را نمایش می‌دهد. به این معنی که پست برتر وبلاگ، محصول پرفروش یا فایل راهنمایی که مکررا دانلود شده، می‌توانند در Sitelinks ظاهر شوند.

به عنوان مثال، سایت زیر را در نظر بگیرید که دارای مقالات و محصولات برتر است و همگی در Sitelinks قرار گرفته اند:

بازدید صفحات داخلی با دریافت Sitelinks گوگل

تصویر(9)

Sitelinks برای سایت هایی که ابزارهای نرم افزاری ارائه می کنند نیز به خوبی عمل می‌نماید. به عنوان مثال، نمونه سایت زیر را در نظر بگیرید:

ارسال ترافیک به مهمترین صفحات با دریافت Sitelinks گوگل

تصویر(10)

این قابلیت، ترافیک را به مهمترین صفحات شما هدایت می‌کند و به جای ارجاع همه بازدیدکنندگان به صفحه اصلی، در ایجاد لیدهایی مانند عضویت، کمک خواهد کرد. بنابراین، در کنار بهبود سئو و CTR، قابلیت Sitelinks می‌تواند به شما کمک کند تا از افزایش conversion (تبدیل کاربر معمولی به مشتری) بهره ببرید.

نحوه دریافت Sitelinks گوگل برای وب سایت شما

خبر بد این است که متاسفانه تنظیماتی برای دریافت Sitelinks گوگل وجود ندارد. اینکه Sitelinks ظاهر گردد و کدام لینک‌ها انتخاب شوند، کاملاً به الگوریتم‌های گوگل وابسته است. با این حال، مانند جنبه‌های دیگر سئو، روش‌های خاصی وجود دارند که می‌توانید شانس خود را برای دریافت Sitelinks افزایش دهید. در ادامه، این راهکارها با جزئیات بیشتری بررسی خواهند شد.

1. یک نام منحصر به فرد برای وب سایت خود داشته باشید

Sitelinks جستجوی گوگل، عمدتاً برای جستجوی برند نمایش داده می‌شود. بنابراین داشتن یک برند منحصر به فرد، کمک می‌کند تا در جایگاه اول قرار گیرید. نام‌های عمومی مانند "The Digital Agency"، جهت کسب رتبه مناسب نیستند. زیرا برای گوگل دشوار خواهد بود تا درک کند آیا کاربر به دنبال یک آژانس دیجیتال یا شرکت خاص می‌باشد.

دریافت Sitelinks گوگل و عدم تاثیر بر نام های عمومی

تصویر(11)

نام‌ مبهم شرکت‌ها، گاهی اوقات می‌تواند در شرایط مناسب، رتبه خوبی کسب کند. به عنوان مثال جستجوی "apple"، به جای میوه نتایجی از غول فناوری را نمایش خواهد داد. زیرا گوگل قصد کاربر را از این جستجو درک می‌نماید. با این حال، بدون داشتن یک برند فوق العاده قوی، کسب رتبه برای یک نام عمومی، دشوار است.

اگر شرکت شما از قبل راه اندازی شده است، نام آن را تغییر ندهید. زیرا این کار بسیار پیچیده است و مشکلات بسیاری را به همراه خود دارد. اگر در مرحله قبل از راه اندازی هستید، نامی منحصر به فرد را برای شرکت انتخاب کنید. زیرا این موضوع به سایت شما کمک خواهد کرد تا عملکرد مناسبی را در جستجوی برند داشته باشد.

2.نام برند خود را در جایگاه شماره 1 قرار دهید

Sitelinks گوگل فقط به اولین نتیجه جستجو اختصاص داده می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید شانس دریافت آن را داشته باشید، باید در رتبه اول قرار بگیرید.

دریافت Sitelinks گوگل فقط برای رتبه های اول است.

تصویر(12)

در کنار اطمینان از منحصر به فرد بودن نام وب سایت یا شرکت شما، تا جایی که می‌توانید برای تقویت حضور آنلاین برند خود، تلاش کنید. بک لینک‌ها و همچنین تمامی اطلاعات آنلاین از جمله نام، آدرس، شماره تماس و URL صحیح سایت را بررسی کنید. پروفایل‌ شبکه‌های اجتماعی خود را فعال نگه دارید و از روش‌های بازاریابی محتوا مانند وبلاگ نویسی برای گسترش بیشتر برند خود در وب، استفاده نمایید.

3. از داده‌های ساختار یافته استفاده کنید

داده‌های ساختاریافته که با نام rich snippets یا schema نیز شناخته می‌شوند، به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک خواهند کرد تا وب‌سایت شما را بهتر درک کنند.

روش‌های زیادی وجود دارد که داده‌های ساختاریافته می‌توانند به بهبود ظاهر وب‌سایت در SERP کمک کنند. می‌توانید به Google بگویید که کدام منو را برای Sitelinks در نظر بگیرد، صفحه "درباره ما" یا "تماس با ما" را مشخص کنید یا کادر جستجوی Sitelinks را فعال نمایید. در حالی که استفاده از schema تضمین نمی‌کند که گوگل Sitelinks را نمایش دهد اما یک راه خوب برای پیشبرد اهداف در جهت صحیح است.

4. از ساختار و ناوبری مناسب استفاده کنید

خزیدن وب‌سایت‌هایی با ساختار پیچیده یا نامشخص، برای موتورهای جستجویی مانند گوگل دشوارتر است. اگر گوگل به همه صفحات دسترسی نداشته باشد یا ارتباط آنها را با یکدیگر درک نکند، نمی‌تواند Sitelinks را به آن سایت اختصاص دهد. مثال زیر از معماری سایت را در نظر بگیرید:

معماری سایت و دریافت Sitelinks گوگل

تصویر(13)

مطمئن شوید که سایر صفحات از صفحه اصلی نشات می گیرند. از سرفصل‌های واضح و ساختاری مناسب برای سازماندهی آنها استفاده کنید و در هر بخشی که نیاز است زیر شاخه‌های مرتبط را اضافه نمایید.

5. نقشه سایت XML را به Search Console گوگل اضافه کنید

نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا وب سایت شما را درک کنند، بخزند و صفحات مهم را تعیین نمایند. اگر ساختار مشخصی دارید و نقشه سایت را به حساب کنسول جستجوی گوگل خود اضافه کرده‌اید، گوگل برای خزیدن و تجزیه و تحلیل سایت شما، یک قدم جلوتر خواهد بود.

نقشه سایت و تاثیر آن بر دریافت Sitelinks گوگل

تصویر(14)

هنگام انتخاب صفحاتی که به عنوان Sitelinks در SERP‌ نمایش داده می‌شوند، گوگل به اولویت و ترافیک هر صفحه توجه می‌کند تا میزان سودمندی آن را برای جستجوکنندگان ارزیابی نماید. با افزودن نقشه سایت در Search Console خود، به گوگل کمک می‌کنید تا مرتبط ترین لینک‌های سایت را انتخاب کند.

همچنین می‌توانید بررسی کنید که کدام یک از پست‌های شما واجد شرایط قرار گرفتن در بخش Sitelinks هستند.

دریافت Sitelinks گوگل و ارتباط آن با سرچ کنسول

تصویر(15)

6. لینک‌های داخلی بسازید

لینک‌های داخلی، بخش مهمی در سئو هستند که گاها نادیده گرفته می‌شوند. هرچه بیشتر به یک صفحه داخلی در وب سایت خود لینک دهید، آن صفحه برای گوگل مهم تر به نظر می‌رسد. از لینک‌های داخلی برای هدایت کاربران و گوگل به سایت خود استفاده کنید. به مثال زیر که بخشی از مقاله "outbound marketing" می باشد، توجه نمایید:

لینک داخلی و دریافت Sitelinks گوگل

تصویر(16)

در متن محتوا، لینک‌های داخلی به سایر مقالات مرتبط با آن موضوع، اضافه شده است. این کار نه تنها به بهبود دسترسی خزنده‌های گوگل کمک می‌کند بلکه کاربران نیز به راحتی می توانند سایت شما را بررسی نمایند.

اگر می‌خواهید یک آمار کلی از لینک‌های داخلی سایت خود داشته باشید، می‌توانید آنها را از طریق کنسول جستجوی گوگل ردیابی کنید تا قادر باشید تعداد لینک‌های داخلی به صفحات خاص را مشاهده نمایید. اگر صفحه‌ای وجود دارد که تمایل دارید آن را در Sitelinks داشته باشید، مطمئن شوید که از سایر بخش‌های وب سایت به آن لینک داده‌اید.

7. از عنوان مرتبط برای صفحه استفاده کنید

عنوان صفحات یکی از مهمترین عناصر سئو در وب سایت شما هستند. با انتخاب بهترین عنوان برای هر صفحه، می‌توانید به بهبود سئو و انتخاب صفحات Sitelinks توسط گوگل، کمک کنید.

Sitelinks گوگل، توسط عناوین صفحات شما ایجاد می‌شود. بنابراین مطمئن شوید که با آن صفحه مرتبط هستند. در مثال زیر، این کار به خوبی انجام شده است:

عنوان های مرتبط برای صفحات و تاثیر آن در دریافت Sitelinks گوگل

تصویر(17)

عنوان هر صفحه، باید توضیحی کوتاه و منطقی از موضوع آن باشد. عناوینی که هیچ ارتباطی با محتوای صفحه ندارند برای گوگل گیج کننده خواهند بود.

ممکن است قصد استفاده از عناوین جالب یا غیرمعمول را برای صفحات داشته باشید اما توجه کنید که این موضوع می‌تواند بر سئوی شما و تخصیص Sitelinks، تأثیر بگذارد.

8. برند خود را گسترش دهید

گسترش آنلاین برند، در افزایش اعتبار و محبوبیت سایت شما تاثیرگذار است که هر دو عاملی برای تعیین رتبه در گوگل هستند.

در ادامه برخی از راهکارهایی که می‌توانید برند خود را توسط آنها به بازار معرفی کنید، بیان شده اند:

  • پست مهمان در سایت‌های محبوب
  • مصاحبه کردن
  • ارتباط با خبرگزاری‌های آنلاین
  • دریافت نظرات و توصیفات مثبت
  • شرکت در بحث‌های انجمن‌های آنلاین

هرچه افراد بیشتری نام برند شما را بشناسند، حجم جستجوی بیشتری برای برند خود دریافت می‌کنید و شانس زیاد تری برای دریافت Sitelinks گوگل خواهید داشت.

Sitelinks در AdWords گوگل

شایان ذکر است که Sitelinks گوگل ادوردز، با Sitelinks جستجوی گوگل یکسان نیستند.

دریافت Sitelinks گوگل و ادورز گوگل

تصویر(18)

هنگامی که یک کمپین AdWords راه اندازی می‌کنید، امکان افزودن Sitelinks را به آگهی خواهید داشت. همچنین می‌توانید شرح کوتاهی از لینک‌های سایت خود اضافه کنید و تبلیغات را برای افرادی که آنها را مشاهده می‌کنند مرتبط‌تر و مفیدتر نمایید.

Sitelinks گوگل ادوردز و جستجوی گوگل بسیار مشابه به نظر می‌رسند و عملکرد یکسانی دارند. با این حال، Sitelinks ادوردز توسط مدیر کمپین اضافه می‌شود اما Sitelinks ارگانیک را گوگل تولید می کند و مالک وب‌سایت نمی تواند آن را تغییر دهد.

جمع بندی

اکنون که با نحوه دریافت Sitelinks گوگل آشنا شده‌اید، می توانید شروع به کار نمایید. نمی‌توان تضمین کرد که حتما Sitelinks در هر جستجو نمایش داده می‌شود. با این حال اگر بتوانید برای آن وقت بگذارید، مزایای Sitelinks ارزشمند خواهند بود.

با دنبال کردن مراحل ذکر شده در این مقاله، می‌توانید شانس خود را برای دریافت Sitelinks گوگل بالا ببرید که منجر به افزایش ترافیک ارگانیک، لیدها و گسترش برند می‌شود.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *