کاربردهای توزیع لینوکس Slackware
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

تاریخچه، ویژگی ها و مزایای توزیع لینوکس Slackware

slackware یک توزیع‌ لینوکس است. همانطور که می دانید توزیعات لینوکس برنامه های مشترک زیادی دارند. به عنوان مثال، تمامی توزیعات لینوکس دارای هسته (کرنل) هستند و برنامه های GNU، سیستم X-Windows، وب سرور Apache و… را نیز شامل می شوند که مجموعا یک سیستم عامل کارآمد را تشکیل می‌دهند.

تفاوت اصلی توزیع‌های لینوکس در نصب و پیکربندی سیستم است. اگرچه مراحل ابتدایی نصب سیستم عامل لینوکس تقریبا برای همه توزیع‌ها یکسان می باشد اما تولیدکنندگان توزیعات لینوکس تلاش می کنند تا به نحوی فرآیند نصب و راه اندازی را برای کاربران نهایی خود ساده تر نمایند. همچنین بسیاری از عرضه کنندگان توزیع های لینوکس، نرم افزارهای مختلفی جهت تسهیل مدیریت و پیکربندی سیستم ارائه نموده اند. در ادامه به بررسی ویژگی‌های مهم توزیع لینوکس Slackware  پرداخته می شود.

 مراحل نصب توزیع لینوکس Slackware

تصویر(1)

ویژگی‌های نصب توزیع لینوکس Slackware

تعداد بسیار زیادی از کاربران Slackware ادعا دارند که دلیلشان برای انتخاب این توزیع، برنامه نصب و راه انداز آن است. این برنامه با نام "setup" شناخته می شود و بسیار ساده و قدرتمند می باشد.

یک نویسنده مقاله‌ از مجله لینوکس ژورنال، در خصوص توزیعات لینوکس به شوخی اعلام نمود که نصب توزیع لینوکس Slackware به حدی ساده است که بارها آن را انجام داده و حتی می تواند فرایند نصب کامل آن را بدون اتصال مانیتور به کامپیوتر پیش ببرد. این سطح از سادگی در نصب و استفاده از Slackware موجب شده است تا کاربران زیادی به سمت این توزیع سوق پیدا کنند.

برنامه setup به کاربران اجازه می‌دهد تا عملیات زیر را انجام دهند:

  • تغییر عملکرد دکمه های کیبورد: حالت پیش‌فرض صفحه کلید، آمریکا (US) می باشد. ۳۸ حالت مختلف برای کاربران بین‌المللی در نظر گرفته شده است که می توانند از بین آنها انتخاب نمایند.
  • تنظیم منبع رسانه: از بین CD-ROM، هارد دیسک، NFS و فلاپی قابل انتخاب است.
  • تعیین مقصد نصب: کاربران نسخه آزمایشی می‌توانند Slackware را از طریق دیسک CD-ROM اجرا کنند. نصب دائمی توزیع روی هارد دیسک انجام  می شود.
  • تنظیم و راه‌اندازی Swap: فضای swap توسط هسته لینوکس به عنوان حافظه مجازی استفاده می‌شود. پیکربندی swap در تمام سیستم‌های لینوکس به صورت دستی انجام خواهد شد.
  • تنظیم و راه‌اندازی File System: فایل سیستم، پیکربندی هارد دیسک است تا توسط لینوکس قابل شناسایی و استفاده باشد. فایل سیستم و پارتیشن‌ها نیز مشابه فضای swap، در تمام سیستم‌های لینوکسی به صورت دستی پیکربندی می‌شوند. برنامه راه‌انداز (setup) این فرایند را بسیار ساده می‌کند.
  • تنظیم هشدارها: کاربران می‌توانند میزان نمایش هشدارها در طول نصب را تنظیم کنند. این ویژگی به کاربر جدید لینوکس اجازه می دهد تا برنامه هایی که نصب می شوند را کاملا درک و کنترل کند. کاربران با تجربه‌تر نیز می‌توانند میزان هشدارها را به کمترین مقدار کاهش داده و نصب را با سرعت بیشتری انجام دهند.
  • استفاده از Custom Tags: اگر یک مدیر سیستم هستید که به صورت مکرر مجموعه ای از تنظیمات یکسان لینوکس را روی سیستم‌های مختلف اعمال می‌کنید، می توانید از قابلیت Custom Tags استفاده نمایید.

مزایای توزیع لینوکس Slackware

تصویر(2)

8 ویژگی Slackware

توزیع لینوکس Slackware دارای هشت ویژگی و مزیت اصلی است.

مزیت شماره 1: اسلک‌وِر بسیار قابل اعتماد است

Slackware از اعتبار بالایی برخوردار بوده و یک انتخاب عالی به شمار می رود. این سیستم عامل با تاریخچه ای بالغ بر 30 سال، یک توزیع لینوکسی مطمئن و پایدار محسوب می شود. این سیستم عامل بین کاربران سیستم های دسکتاپ و سرور محبوب است.

مزیت شماره 2: عدم وجود نسبی آسیب‌پذیری‌ها به دلیل پایداری آن

استفاده از slackware به دلیل حداقل میزان نقص‌ و آسیب‌پذیری‌، یک گزینه امن و قابل اعتماد به شمار می رود. یکی از دلایلی که نسخه های جدید slackware با تاخیر منتشر می شوند بررسی سیستم عامل از جوانب مختلف و اطمینان از امنیت آن است. بر خلاف slackware، توزیع‌های دیگر تمایل دارند تا به‌صورت منظم بروزرسانی‌های آسیب‌پذیر ارائه دهند. نکته حائز اهمیت این است که جهت افزودن برنامه‌های جدید نیازی به اعمال تغییرات در کد منبع نمی باشد.

مزیت شماره 3: عملکرد فوق‌العاده سریع

یکی از مزایای سیستم عامل slackware، عملکرد فوق‌العاده سریع آن است. همچنین امکان انتخاب پکیج های نصبی، تاثیر زیادی در افزایش سرعت آن دارد. هدف هر نسخه از سیستم عامل slackware، بهبود کارایی سیستم عامل در مقایسه با سایر توزیع‌های رقیب است. بنابراین در این سیستم عامل، کاربر می تواند سرعت بیشتری را نسبت به رقبا تجربه کند.

مزیت شماره 4: سازگاری با استانداردهای صنعتی

نقطه قوت slackware در این است که با بسیاری از استانداردهای صنعتی سازگاری دارد و می‌تواند در سرورها و محیط های عملیاتی استفاده شود. بسیاری از متخصصان هنگام راه اندازی سرور لینوکسی، slackware را ترجیح می دهند. توزیع لینوکس Slackware به دلیل قابلیت اعتماد و سرعت بالا، به ندرت با مشکلات نرم‌افزاری مواجه می‌شود. در حال حاضر slackware یک سیستم عامل عالی جهت استفاده در سرورها است. 

مزیت شماره 5: انعطاف‌پذیری بسیار بالا

یکی دیگر از نقاط قوت slackware در انعطاف‌پذیری بالایی است که به کاربرانش ارائه می‌دهد. در صورت آشنایی کافی با slackware، می‌توانید دقیقا همان محیط و پیکربندی که نیاز دارید را راه اندازی نمایید اما توجه داشته باشید که استفاده از slackware مستلزم آشنایی با لینوکس و دستورات آن می باشد. تسلط بر سیستم عامل Slackware موجب می شود تا مهارت شما در استفاده از لینوکس نیز به طور کلی افزایش پیدا کند.

مزیت شماره 6: ابزار SlackBuilds

قدرت Slackware در خودکارسازی نصب برنامه‌ها به لطف SackBuilds می باشد. SackBuilds وب سایتی جهت ذخیره سازی اسکریپت‌هایی است که می توانید از آنها جهت ساخت پکیج استفاده نمایید. همچنین اگر sbopkg را نصب کنید، با استفاده از یک دستور می‌توانید به سادگی همه چیز را از دانلود گرفته تا ایجاد و نصب پکیج، از طریق پایگاه داده Slackbuilds انجام دهید.

ویژگی توزیع لینوکس Slackware

تصویر(3)

مزیت شماره 7: تعداد بالای نرم‌افزارهای سازگار

امکان استفاده از نرم افزار های سازگار متعدد، هفتمین مزیت Slackware است. Slackware از برنامه‌های معمول لینوکسی مانند emacs، vim و gimp پشتیبانی می‌کند. همچنین، می‌توانید به صورت دستی برنامه‌هایی را به آن معرفی کنید که رسماً منتشر نشده‌اند. 

مزیت شماره 8: بهبود مهارت های فردی

آشنایی با توزیع لینوکس Slackware می‌تواند به شما در ارتقا توانایی‌هایتان کمک کند. استفاده از Slackware چالش‌برانگیز است اما راهی ساده برای درک لینوکس می باشد. همچنین آموختن نحوه کار با Slackware، به یادگیری و آشنایی با زبان انگلیسی منجر می‌شود زیرا بسیاری از منابع آن به زبان انگلیسی در دسترس هستند.

ویژگی‌های پیکربندی شبکه توزیع لینوکس Slackware

در طول پیکربندی نصب Slackware، برنامه 'netconfig' برای پیکربندی شبکه TCP/IP استفاده می‌شود. netconfig به کاربر این امکان را می‌دهد تا به آسانی و سریعا تمام بخش های یک میزبان TCP/IP، از جمله آدرس IP، netmask، gateway، سرورهای DNS و.. را تنظیم نماید. netconfig از نسخه‌ Slackware 4.0 به بعد دارای قابلیت شناسایی خودکار کارت شبکه و همچنین پشتیبانی از DHCP می باشد. در صورت نیاز به تغییر پیکربندی شبکه، می‌توان از netconfig جهت کانفیگ مجدد تنظیمات مربوطه استفاده نمود.

نسخه‌های Slackware

به دلیل اینکه توزیع لینوکس Slackware یکی از قدیمی‌ترین توزیع‌های موجود است و هدف تیم Slackware ارائه توزیع‌های پایدار و قوی می باشد، نسخه‌های زیادی از این سیستم عامل وجود دارد.

به عنوان مثال، نسخه ۳.۹ Slackware نمونه‌ای خوب از تعهد تیم Slackware به ارائه نرم‌افزارهای پایدار است. در طول انتقال از هسته لینوکس نسخه ۲.۰ به ۲.۲، توسعه‌دهندگان Slackware در این فکر بودند که هنوز بسیاری از افراد حاضر به ریسک و ارتقا هسته نیستند. بنابراین همزمان با Slackware ۴.۰، سیستم عامل Slackware ۳.۹ نیز منتشر گردید. Slackware ۳.۹ نسخه بروز شده Slackware ۳.۶ بود که از آخرین نسخه کرنل لینوکس ۲.۰ و ابزارهای بروز و بدون باگ استفاده می کرد.

نتیجه گیری

توزیع لینوکس Slackware قدیمی، پایدار و قدرتمند می باشد که برای کاربران حرفه ای ارائه شده است. slackware یک توزیع لینوکس متفاوت و با اصول خاص خودش می باشد که بر اهدافی همچون بهینگی از لحاظ عملکرد و پشتیبانی از سخت‌افزارهای متفاوت تمرکز دارد.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *