سیستم نام دامنه یا DNS یک اختراع فوق العاده است که به شما امکان مدیریت DNS و جستجوی آسان آدرس مورد علاقه تان را می دهد. با استفاده از DNS می توانید بدون اینکه نیاز باشد تا هزاران آدرس IP را به خاطر بسپارید، از طریق نام دامنه به سایت ها دسترسی پیدا کنید. در این صورت با وارد نمودن نام دامنه، سیستم DNS به صورت خودکار متن شما را با آدرس IP سایت تطبیق داده و نتیجه را نمایش می دهد.
تصویر(1)
رویکرد سنتی: Self-Managed DNS یا خود مدیریتی DNS
در ادامه به بررسی ساختار و نحوه استفاده از سرورهای Self-Managed DNS و مزایا و معایب آن پرداخته می شود.
مزایا
یکی از مزیت های آشکار Self-Managed DNS، کنترل بیشتر است. به عنوان مدیر، شما می توانید مقادیر و پارامترها را به آسانی تغییر دهید. اگر دانش کافی برای مدیریت DNS داشته باشید استفاده از این روش می تواند مفید تلقی شود اما اگر مهارت کافی ندارید، ممکن است کاربرد آن برایتان گیج کننده باشد.
معایب
یکی از معایب Self-Managed DNS، افزایش کارهای مدیریتی است. شما باید مطمئن شوید که سرورها به درستی عمل میکنند و باید به طور منظم دانش خود را بروزرسانی کنید تا از آسیبپذیریهای امنیتی جلوگیری نمایید. این فعالیتهای اضافی بسیار زمانبر هستند. بنابراین لازم است تا دائما در حال بررسی حملات DDoS و جلوگیری از آنها باشید زیرا میتوانند باعث از کار افتادن سرورهای شما شوند.
رویکرد مدرن: Managed DNS یا DNS مدیریت شده
سپردن مدیریت DNS به شرکت دیگر، مزایای خاص خود را دارد. با این کار، وظیفه مدیریت و نگهداری سرورها و سیستم DNS بر عهده آن شرکت قرار میگیرد و شما وظایف پیچیده مدیریتی نخواهید داشت. استفاده از یک سرویس دهنده دیگر، مزایای زیر را به همراه خواهد داشت:
زیرساخت مبتنی بر ابر
با استفاده از DNS سرور هایی که بر پایه ابر مستقر شدهاند، قادر خواهید بود تا وضعیت DNS zone خود را در مکانهای مختلف به صورت لحظهای و آنلاین بررسی کنید.
تصویر(2)
ابزارها و قابلیتهای حرفهای DNS
میتوانید از انواع رکوردهای DNS برای قابلیتهایی مانند ریدایرکت، Forward ایمیل، پارک دامنه، Dynamic DNS، REST API، آمار DNS و… استفاده کنید.
حفاظت در برابر حملات DDoS
حفاظت از نام دامنه خود در برابر خطاهای احتمالی کار دشواری است. برای محافظت از نام دامنه خود در برابر خطرات احتمالی، می توانید از سرویس های ارائه شده توسط میهن وب هاست استفاده کنید.
انتخاب سرویس دهنده مناسب برای مدیریت DNS
انتخاب یک ارائهدهنده مناسب برای سرویس مدیریت DNS مهم است زیرا میتواند تأثیر چشمگیری بر کارایی و امنیت داشته باشد.
در هنگام انتخاب یک ارائهدهنده خدمات مدیریت DNS، به موارد زیر توجه کنید:
- شبکه جهانی: مطمئن شوید که ارائه دهنده دارای یک شبکه جهانی از سرورها است تا امکان دسترسی بیشتر برای کاربران در سراسر جهان تضمین شود.
- ویژگیهای امنیتی: قابلیت های امنیتی ارائه شده مانند حفاظت در برابر حملات DDoS و پشتیبانی از DNSSEC را ارزیابی کنید.
تصویر(3)
- بهینهسازی عملکرد: در جستجوی سرویس دهندگانی باشید که فناوریهای بهینهسازی عملکرد مانند مسیریابی Anycast و مدیریت هوشمند ترافیک را ارائه میدهند.
- قابلیت مقیاسپذیری: مطمئن شوید که سرویس دهنده قادر است به نیاز ها و پیشرفت شما در آینده پاسخ دهد. به عبارت دیگر، زمانی که ترافیک وب سایت شما افزایش مییابد، سرویس دهنده بتواند منابع مورد نیازتان را تامین کند.
- پشتیبانی و قابلیت اعتماد: با بررسی نظرات و توصیفات مشتریان، میتوانید درباره اعتبار ارائهدهنده در زمینه پشتیبانی کاربران و پایداری سرویس، اطلاعات مفیدی کسب کنید.
- هزینه: با مقایسه پلن های قیمتگذاری مختلف، بهترین خدماتی که در ازای پرداخت هزینه دریافت میکنید را در نظر بگیرید.
مدیریت DNS برای CDN
مدیریت DNS نقش مهمی در بهینهسازی شبکههای توزیع محتوا یا CDN و بهبود تجربه کاربری دارد.
برای ارائه دهندگان محتوایی که به دنبال ارتقا عملکرد CDN هستند، مدیریت DNS شامل موارد زیر است:
- کاهش تاخیر: با هدایت هوشمندانه کاربران به نزدیکترین سرور CDN، می توانید تأخیر را برای پخش فیلم و ارائه محتوا به حداقل ممکن برسانید.
- تضمین دسترسی جهانی: با استفاده از CDN، محتوا به آسانی و در هر نقطهای از جهان، حتی در زمانهایی که تقاضا بسیار بالا است مانند پخش زنده، قابل دسترس می باشد.
جمع بندی
همانطور که بیان شد، با استفاده از خدمات مدیریت DNS یا Managed DNS می توانید محتوای خود را با سرعت بالا به کاربران در مناطق مختلف جهان ارائه نمایید. همچنین، در انتخاب ارائه دهنده مناسب دقت کنید تا عملکرد و امنیت سرویس شما تضمین شود.