در دنیای دیجیتال امروز، وبسایت برای اکثر کسبوکارها به عنوان مهمترین نقطه تماس با مشتری شناخته میشود. با این حال، برخی از صاحبان مشاغل در مورد طراحی وب، با طرز فکر "اگر چیزی خراب نیست، آن را تعمیر نکن" به حداقلها بسنده میکنند. بنابراین، در این مقاله باور غلطی که وجود دارد به چالش کشیده می شود و در نهایت می توانید متوجه شوید آیا زمان بازطراحی وبسایت شما فرا رسیده است یا خیر. در ادامه نکات و اطلاعات مفیدی ارائه خواهد شد.
عناوین مقاله:
- بازطراحی وبسایت چیست؟
- بروزرسانی وبسایت: بازطراحی وبسایت در مقابل بروزرسانی ظاهری وبسایت
- به دنبال نشانهها باشید: آیا به خدمات بازطراحی وب نیاز دارید؟
- مزایای همکاری با یک شرکت طراحی وب
تصویر(1)
بازطراحی وبسایت چیست؟
بازطراحی وبسایت (Website Redesign) یک بازسازی کامل عناصر موجود از جمله کدنویسی، محتوا، ساختار و ظاهر، با هدف بهبود عملکرد، زیبایی و تعامل با کاربران می باشد.
مقایسه بازطراحی وبسایت و بروزرسانی ظاهری وبسایت (Website Refresh)
عبارات «بازطراحی وبسایت» و «بروزرسانی ظاهری وبسایت» اغلب به جای هم استفاده می شوند اما تفاوت قابل توجهی بین این دو وجود دارد. بازطراحی وبسایت به معنی بازسازی کامل است، در حالی که بروزرسانی ظاهری وبسایت یک بروزرسانی سطحیتر می باشد و عمدتاً بر تغییرات در نمای ظاهری تمرکز دارد.
همانطور که گفته شد، بازطراحی وبسایت شامل تغییراتی در چیدمان، طراحی، محتوا و عملکرد آن میشود. علاوه بر نگارش مجدد کامل کدهای وبسایت، ممکن است ویژگیهای جدیدی نیز معرفی گردد. از طرف دیگر، رفرش وبسایت فرآیندی سطحیتر برای بروزرسانی وبسایت است که بر ظاهر آن تمرکز دارد. میتوانید این فرآیند را به عنوان یک بهینهسازی جزئی وبسایت از جمله تغییرات در رنگبندی، فونتها، تصاویر و چیدمان وبسایت، در نظر بگیرید.
به هر حال، بازطراحی و رفرش وبسایت اغلب زمانی انجام میشود که وبسایت منسوخ شده باشد، دیگر منعکس کننده برند نباشد یا به اهداف تجاری خود نرسد. اگر به دنبال بروزرسانی جزئی ظاهر وبسایت خود یا سازگارتر کردن آن با موبایل هستید، به جای بازطراحی کامل وبسایت، یک رفرش را در نظر بگیرید.
اما اگر به سمت خدمات بازطراحی وبسایت متمایل هستید اما هنوز مطمئن نیستید، در ادامه به نشانههایی پرداخته می شود که نشان میدهد برای بهبود طراحی وبسایت به یک بازطراحی کامل نیاز دارید یا خیر.
به دنبال نشانهها باشید: آیا به خدمات بازطراحی وب نیاز دارید؟
در دنیای تجارت، مهم است که مشکلات را از ریشه حل کنید. این به معنای شناسایی اولیه نشانههای مشکل و اقدام سریع برای رفع آنها می باشد. در مورد طراحی وبسایت هم همینطور است. اگر با هشدارها مواجه شدید، منتظر نمانید و اقدامات لازم را انجام دهید.
پنج نشانه برتر که نشان میدهد زمان سرمایهگذاری روی خدمات بازطراحی وبسایت فرا رسیده است:
نشانه اول: نرخ پرش (Bounce Rate) بالا
نرخ پرش (Bounce Rate) درصد بازدیدکنندگانی که پس از مشاهده تنها یک صفحه، وبسایت را ترک می نمایند، اندازهگیری میکند. اگر نرخ پرش بالایی دارید، میتواند نشانهای از این باشد که وبسایت شما نیازهای بازدیدکنندگان را برآورده نمیکند یا پیمایش در آن آسان نیست.
بنابراین، برای کاهش نرخ پرش از طریق بهینهسازی و بازطراحی وبسایت:
- از زبان ساده در برچسبهای ناوبری خود استفاده کنید، منوی ناوبری خود را کوتاه و واضح تنظیم کرده و محتوا را به خوبی سازماندهی نمایید.
- محتوای جذاب ایجاد کنید که بازدیدکنندگان را در سایت شما نگه دارد. این کار میتواند شامل صفحات خدمات، پستهای وبلاگ، ویدیوها یا اینفوگرافیک باشد.
- از دکمه فراخوان به عمل یا Call to Action برای تشویق بازدیدکنندگان به انجام گام بعدی موردنظر، مانند ثبتنام در لیست ایمیل یا خرید، استفاده کنید.
تصویر(2)
نشانه دوم: طراحی قدیمی
با تغییر ترندهای طراحی، وبسایت ممکن است در مقایسه با رقبا، قدیمی و ناخوشایند به نظر برسد. اگر وبسایت شما با ترندهای طراحی مدرن مطابقت ندارد، بهتر است که آن را تغییر دهید و طراحی وبسایت را بهبود بخشید. برای داشتن ظاهری مدرن، یک شرکت طراحی وب یا متخصص ممکن است استفاده از موارد زیر را پیشنهاد دهد:
- فضای خالی به معنای «فضای هدررفته» نیست. این فضا باعث میشود محتوای شما خواناتر و از نظر بصری جذابتر شود.
- استفاده از تصاویر باکیفیت موجود در سایت های اشتراک عکس. همچنین میتوانید یک عکاس را جهت تهیه عکسهای جدید برای وبسایت خود استخدام کنید. سرمایهگذاری روی تصاویر باعث میشود وبسایت شما حرفهایتر و جذابتر به نظر برسد.
- استفاده از فونتهای مدرن. خواندن آنها آسان است و روی دستگاههای مختلف عالی به نظر میرسند.
نشانه سوم: عدم واکنش گرایی در موبایل
در سال ۲۰۲۳، تقریباً همه افراد از تلفن همراه استفاده میکنند. اگر وبسایت شما برای دستگاههای تلفن همراه واکنش گرا (Responsive) نیست، احتمالاً مشتریان بالقوه و فروش خود را از دست میدهید. حتی گوگل به سایتهایی که برای موبایل بهینهسازی شدهاند رتبههای بالاتری میدهد، بنابراین بروزرسانی وبسایت برای نمایش در موبایل ضروری است. جهت بهبود عملکرد وبسایت برای کاربران تلفن همراه موارد زیر را انجام دهید:
- از قالبها و تمهای واکنش گرا استفاده نمایید تا وبسایت شما به طور خودکار چیدمان خود را متناسب با اندازه صفحه دستگاهی که روی آن دیده میشود، تنظیم کند.
- از فونت و تصاویر بزرگ استفاده کنید زیرا کاربران تلفن همراه دارای صفحهنمایشهای کوچکتری هستند، بنابراین فونتها و تصاویر شما باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا به راحتی خوانده شوند.
- تصاویر خود را بهینه کنید تا سریعتر در دستگاه های تلفن همراه لود شوند.
نشانه چهارم: سرعت بارگذاری پایین
وبسایت باید به سرعت بارگذاری شود زیرا بارگذاری کند موجب خواهد تا بازدیدکنندگان به دلیل ناامیدی، از سایت خارج شوند. بهتر است اگر وبسایت شما در دو تا سه ثانیه بارگذاری نمیشود، به فکر بهینهسازی و بازطراحی آن باشید.
علاوه بر انتخاب هاستینگ مناسب، نکات زیر را هنگام رسیدگی به سرعت بارگذاری در نظر داشته باشید:
- از یک شبکه توزیع محتوا (CDN) برای ارائه محتوای سایت خود از نزدیکترین سرور به کاربر استفاده نمایید. این کار به خصوص در صورتی که کاربرانی از سراسر جهان دارید مفید است.
- افزونههای زیادی روی سایت نصب نکنید زیرا آنها باعث سنگین شدن وبسایت و کند شدن آن میشوند. متخصصان وردپرس میتوانند افزونههای ضروری را برای شما انتخاب کنند.
- از "بارگذاری تنبل" (Lazy load) برای تصاویر خود استفاده کنید تا زمانی که به آنها نیاز نباشد، بارگذاری نشوند.
نشانه پنجم: عملکرد ضعیف سئو
اگر وبسایت شما در نتایج برتر موتور جستجوی گوگل، بینگ یا سایر موتورهای جستجو ظاهر نمیشود، این موضوع میتواند به معنای نیاز به بهینهسازی سئو یا وبسایت باشد. برای اطمینان از رسیدن به مخاطب هدف، وبسایت خود را با استفاده از آخرین تاکتیکهای سئو بهینهسازی کنید و مطمئن شوید که تمام صفحات به درستی ایندکس و خزیده شدهاند (توسط موتورهای جستجو بررسی شدهاند). برای بهبود عملکرد وبسایت در موتورهای جستجو:
- کلمات کلیدی یا عباراتی را انتخاب نمایید که افراد به احتمال زیاد هنگام جستجو برای وبسایت شما از آنها استفاده میکنند. میتوانید از یک ابزار تحقیق کلمات کلیدی برای یافتن کلمات کلیدی مناسب کمک بگیرید.
- پس از انتخاب کلمات کلیدی، باید آنها را در سراسر وبسایت خود استفاده نمایید. این مورد شامل تگهای عنوان، توضیحات متا، سرصفحهها و محتوای سایت میشود.
- بکلینک (Backlink) بسازید که لینکهایی از وبسایتهای دیگر به وبسایت شما هستند. بکلینکها به گوگل نشان میدهند که وبسایت ارزشمند و معتبر است. میتوانید با وبلاگنویسی مهمان، بازاریابی شبکه های اجتماعی و مشارکت در انجمنهای آنلاین، بکلینک بسازید.
قابل درک است که حتی اگر مایل به یادگیری نحوه بازطراحی وبسایت باشید، نکات ذکر شده در بالا برای همه، به ویژه صاحبان مشاغلی که درگیر کارهای خود هستند، آسان نیست اما نگران نباشید؛ همواره میتوانید یک شرکت طراحی وب یا فردی متخصص را استخدام کنید.
تصویر(3)
مزایای همکاری با یک شرکت طراحی وب
با سرمایهگذاری روی خدمات طراحی وب سفارشی برای کمپینهای کسبوکارهای کوچک، به مزایای زیادی دست خواهید یافت. به یاد داشته باشید، یک وبسایت طراحیشده حرفهای فراتر از صرفا زیبا به نظر رسیدن عمل میکند. بروزرسانی یا بهبود طراحی وبسایت به معنای این است که:
- یافتن آنچه بازدیدکنندگان میخواهند و انجام اقدام مورد نظر را برای آنها آسان کند.
- اعتماد بازدیدکنندگان به برند شما و توانایی آن در تحقق وعدهها را جلب نماید.
- بازدیدکنندگان بیشتری را به مشتری یا لید تبدیل کند.
- به وبسایت شما کمک نماید تا در نتایج جستجو بالاتر ظاهر شوید و افراد بیشتری شما را پیدا کنند.
- اطمینان حاصل کند که وبسایت شما در تمام دستگاهها و مرورگرها قابل دسترسی و مشاهده است، بنابراین هیچکس از آن محروم نمیماند.
- محصولات را در فروشگاه آنلاین خود بهتر به نمایش بگذارید، مخصوصا اگر فروشگاه آنلاین دارید.
بنابراین اگر مطمئن نیستید که وبسایت شما نیاز به بازطراحی دارد، موارد ذکر شده در این مقاله می تواند به عنوان یک چراغ سبز باشد تا تصمیم درستی بگیرید. در حالی که استفاده از قالبها و تمهای آماده برای برخی افراد آسانتر و کم هزینه تر می باشد اما خدمات طراحی سایت اختصاصی و سفارشی برای مشاغل کوچک همواره انتخاب بهتری خواهد بود و به شما کمک میکند از رقبا متمایز شوید.
سخن پایانی
در دنیای امروز، وبسایتی که بروز، جذاب و کاربرپسند باشد، برای هر کسبوکاری ضروری است. وبسایت حکم ویترین مغازه شما را در دنیای آنلاین دارد و اولین چیزی می باشد که مشتریان احتمالی با آن روبرو میشوند.
اگر وبسایت هر یک از نشانههایی ذکر شده در این مقاله را شامل شود، ممکن است زمان آن رسیده باشد که آن را بازطراحی کنید. یک وبسایت جدید و مدرن میتواند به شما کمک کند تا مشتریان بیشتری جذب نمایید، فروش خود را افزایش دهید و در نهایت به موفقیت بیشتری دست یابید. بازطراحی وبسایت کار آسانی نیست اما با کمک یک شرکت طراحی وب حرفهای میتوانید مطمئن شوید که وبسایت شما به بهترین شکل ممکن عمل میکند.