کاربردها و مزایای سیستم عامل Manjaro Linux
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

آشنایی با سیستم عامل Manjaro Linux + مزایا و معایب

در این مقاله، به بررسی سیستم عامل Manjaro Linux پرداخته می شود که بر پایه آرچ لینوکس است و در سال ۲۰۱۱ معرفی شد. اگر به یاد قله کلیمانجارو افتادید، باید گفت که درست فکر کرده اید. بنیانگذار توزیع مانجارو، قله کلیمانجارو را فتح نموده و برای نامگذاری سیستم عامل خود، از این قله الهام گرفته است. برخلاف فتح کلیمانجارو، استفاده از سیستم عامل مانجارو بسیار آسان می باشد. در ادامه به معرفی این سیستم عامل و 10 دلیل برای استفاده از آن پرداخته می شود.

سیستم عامل Manjaro Linux چیست؟

محیط کاربری سیستم عامل Manjaro Linux

تصویر(1)

Manjaro یک نسخه کاربرپسند و ساده از آرچ لینوکس می باشد. استفاده از این توزیع لینوکسی متن باز و مبتنی بر آرچ لینوکس، برای کاربران مبتدی و با تجربه بسیار لذت بخش خواهد بود. مانجارو لینوکس علاوه بر محیط های دسکتاپ استاندارد همچون Xfce، Gnome و KDE، امکانات دیگری نیز به کاربر ارائه می‌دهد. چنانچه با توزیع آرچ لینوکس کار کرده‌ باشید، بنابراین سرعت، قدرت و سبکی آن را تجربه کرده‌اید. مانجارو لینوکس نه تنها این مزایای عالی را به همراه دارد بلکه رابط کاربری زیبا و کاربر پسندتری نیز ارائه می دهد.

مزایای مانجارو لینوکس

حتی اگر کاربری تازه‌کار در زمینه استفاده از لینوکس هستید، سیستم عامل Manjaro Linux محیطی برای شما فراهم می‌کند که با دانش و نیازهایتان سازگار باشد.

در این بخش به بررسی برخی از ویژگی های مانجارو پرداخته خواهد شد تا بتوانید در خصوص استفاده از این توزیع تصمیم گیری بهتری داشته باشید.

1- کاربرپسندی

از واضح ترین دلایلی که موجب مهاجرت کاربران مبتدی از ویندوز به این توزیع می شود، رابط کاربرپسند مانجارو می باشد. با توسعه ابزارهای گرافیکی آرچ لینوکس، مانجارو به یک توزیع ساده و محبوب برای کاربران تبدیل شده است.

2- جامعه کاربری

مانجارو لینوکس به داشتن یک جامعه کاربری دوستانه و سازمان یافته معروف است. درخواست‌ها و مشکلات شما در انجمن ها به سرعت پاسخ داده می‌شوند. همچنین، انواع راهنمای آن به زبان های مختلف در دسترس قرار دارند.

3- نرم‌افزارها

وقتی درباره نصب آسان یا حتی عدم نیاز به نصب صحبت می شود، به این معنی است که در هر نسخه‌، نرم‌افزارهای از پیش‌نصب شده ای وجود دارند. به این ترتیب، شما صرفا نیاز به نصب تعداد کمی از برنامه ها خواهید داشت. این قابلیت با استفاده از پکیج منیجر Packman فراهم شده است. همچنین پکیج های Arch User Repository (AUR) نیز از این طریق قابل نصب هستند. AUR یک مخزن آنلاین می باشد که توسط جامعه کاربران آرچ لینوکس تشکیل شده است. در AUR، کاربران می‌توانند پکیج‌های نرم‌افزاری خود را بسازند و به اشتراک بگذارند.

4- عملکرد

در زیر این پوسته زیبا، یک هسته قدرتمند پنهان است. اکثر کامپیوترها سیستم عاملی سبک، سریع و بهینه را ترجیح می دهند. توزیع لینوکس مانجارو در این زمینه کاملا قابل اعتماد است.

5- سیستم انتشار آپدیت پیوسته (Rolling)

اگر کاربری هستید که می‌خواهید همواره بروز باشید، سیستم عامل Manjaro Linux با استفاده از سیستم بروزرسانی پیوسته خود می‌تواند پاسخگوی نیاز شما باشد. همچنین می توانید انتخاب نمایید که از نسخه پایدار یا نسخه ای که ویژگی های جدید که تست اولیه روی آنها انجام شده را امتحان کنید.

6- محیط دسکتاپ

بدون شک، یکی از دلایل اصلی جذابیت و محبوبیت مانجارو لینوکس، قابلیت انتخاب آزادانه محیط دسکتاپ است. این توزیع، برای برآورده کردن نیازها و سلیقه‌های مختلف کاربران، نسخه‌های متعددی از محیط‌های دسکتاپ را با نرم‌افزارها و پوسته‌های گوناگون ارائه می‌دهد. این قابلیت به شما امکان می‌دهد تا بر اساس سلیقه خود، محیطی را انتخاب نمایید که بهترین تجربه را برایتان رقم می زند.

نصب سیستم عامل Manjaro Linux

تصویر(2)

معایب مانجارو لینوکس

اکنون به بررسی معایب سیستم عامل Manjaro Linux پرداخته می شود. این دو عیب می توانند برای شما قابل چشم‌پوشی باشند یا یک مشکل جدی محسوب گردند.

1- سیستم انتشار آپدیت Rolling 

از این ویژگی به عنوان مزیت نیز نام برده شد اما از دیدگاهی دیگر، ممکن است یک نقص در نظر گرفته شود. برخی از کاربران آن را به عنوان نقطه ضعف می دانند زیرا بروزرسانی مداوم مانجارو لینوکس می تواند آن را در معرض خطرات امنیتی قرار دهد.

2- مشکلات AUR

کاربرانی که قصد استفاده از AUR دارند ممکن است امنیت سیستم آنها تحت تاثیر قرار گیرد اما کاربران با تجربه می توانند به راحتی این قابلیت را مدیریت نمایند. 

پیش نیاز های سیستم برای استفاده از مانجارو لینوکس

پیش نیاز های سیستم با توجه به نسخه موردنظر، می تواند متغیر باشد. به صورت کلی، با توجه به اینکه مانجارو لینوکس سبک است، روی بسیاری از کامپیوترها کار می‌کند. به عنوان مثال، جهت نصب نسخه 21.2.0 Qonos، یک پردازنده ۶۴ بیتی، ۱ گیگابایت رم و ۳۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی مورد نیاز است. نسخه‌های دیگری نیز موجود هستند که با فضای کمتری قابل راه اندازی می باشند. با این حال، استفاده از مانجارو لینوکس به شما امکان کنترل کامل بر سخت‌افزار را می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به انجمن مانجارو مراجعه نمایید.

دلایل استفاده از مانجارو لینوکس

در این بخش به بررسی ۱۰ دلیل جهت استفاده از سیستم عامل Manjaro Linux پرداخته می شود.

1- پشتیبانی عالی از سخت‌افزار

تمامی توزیع های لینوکس این قابلیت را ندارند که پس از نصب، به طور کامل قابل استفاده باشند. بنابراین ممکن است نیاز شود پروسه نصب را به صورت دستی تکمیل نمایید تا امکان دسترسی به درایورها و پکیج های لازم وجود داشته باشد. از آنجایی که مانجارو در طول عملیات نصب، کل سیستم را اسکن می‌کند، تمامی درایورهای مورد نیاز به درستی نصب خواهند شد.

2- قابلیت دسترسی به نرم‌افزارها

واقعیت این است که مانجارو از PPA (مخازن شخصی در اوبونتو که جهت نصب پکیج های نرم افزاری کاربرد دارند) استفاده نمی‌کند اما نباید این طور در نظر گرفته شود که نرم‌افزاری ندارد. زیرا تیم مانجارو یک مخزن نرم‌افزاری بزرگ برای کاربران فراهم نموده است. Arch User Repository نیز برای کاربران مانجارو به راحتی قابل دسترس می باشد. در این مخزن، اسکریپت‌های زیادی وجود دارد که توسط توسعه دهندگان مختلف ارائه شده است.

دسترسی به نرم افزار ها در سیستم عامل Manjaro Linux

تصویر(3)

3- تغییر آسان هسته‌ (کرنل)

مهم نیست از کدام نسخه کرنل لینوکس استفاده می‌کنید زیرا سیستم عامل Manjaro Linux دارای یک اپلیکیشن است که به شما امکان می‌دهد تا به راحتی کرنل موردنظر را نصب نمایید یا بین نسخه های کرنل مختلف جابجا شوید. بنابراین جهت تغییر هسته نیازی به استفاده از ترمینال نمی باشد.

نسخه های مختلف سیستم عامل Manjaro Linux

تصویر(4)

4- عدم وجود مشکل PPA در مانجارو

PPA یک مخزن است که تنها یک اپلیکیشن یا تعداد محدودی از اپلیکیشن های مرتبط را در خود نگه می‌دارد. واضح است که چنانچه قصد نصب نرم‌افزاری خارج از مخزن رسمی اوبونتو را داشته باشید، از ترمینال برای اتصال PPA جدید به سیستم خود استفاده می‌کنید اما مانجارو به جای اینکه به اوبونتو متکی باشد، از آرچ استفاده می‌کند که نیازی به PPA ندارد.

5- جامعه کاربری عالی

محیط رسمی مانجارو ممکن است بهترین مکان برای یک مبتدی باشد تا کمک های لازم را دریافت کند زیرا برای رسیدن به جواب سوال یا مشکل خود، نیاز به جستجوی زیادی ندارید. مخصوصا اگر مطالب موجود در Arch Wiki از نظر شما خیلی فشرده هستند یا موتورهای جستجو در این زمینه کاربردی ندارند.

برای افرادی که زبان اصلی آنها انگلیسی نیست، انجمن‌های جایگزینی وجود دارند که به بیش از ۲۹ زبان مختلف در دسترس می باشند. انجمن رسمی مانجارو همواره برای کاربرانی که به دنبال یافتن یک راه حل استاندارد هستند یا مشکلات جدید خود را به اشتراک می‌گذارند، در دسترس است.

6- امنیت و حریم خصوصی

مانجارو لینوکس با سیستم‌عامل‌های دیگر بسیار متفاوت است و از اطلاعات شخصی شما در طول زمان به خوبی محافظت می‌کند. امنیت این سیستم‌عامل به حدی قدرتمند است که هیچ نگرانی بابت نفوذ یا دسترسی غیرمجاز به دستگاه‌های خود نخواهید داشت. همچنین، این سیستم‌عامل به صورت ویژه برای مقابله با ویروس‌های خطرناک طراحی شده است که معمولاً این نوع ویروس ها در سیستم های ناامن باعث از دست رفتن داده‌های حیاتی کاربران می شوند.

7- مانجارو یک نسخه ساده از آرچ لینوکس است

همانطور که اشاره شد، کاربران مبتدی و حرفه‌ای قادر به استفاده از مانجارو لینوکس هستند. مانجارو یک گزینه مناسب برای آشنایی اولیه با لینوکس است، در حالی که آرچ لینوکس برای این مورد اصلا مناسب نیست. هم اکنون به واسطه مانجارو، تمامی کاربران می توانند به آرچ لینوکس و قابلیت های آن دسترسی پیدا کنند.

8- بروزرسانی سیستم

اگر تمایل دارید سیستمی با کمترین نیاز به آپدیت داشته باشید، می‌توانید از مانجارو لینوکس استفاده نمایید. برخلاف اوبونتو و برخی از توزیع‌های مشابه، هسته مانجارو همواره بروز می باشد.

9- Arch Wiki

در مورد مستندات، هیچکس نمی‌تواند با Arch Wiki رقابت کند. آنها دسته‌بندی‌ها و اطلاعات جامعی را درباره وظایف مختلف، در وب سایت خود ارائه می‌دهند. به‌همین دلیل، کاربران مانجارو به یک منبع غنی از اطلاعات جهت انجام امور مختلف دسترسی دارند. همچنین، انجمن‌ها و جامعه کاربری مانجارو نیز همواره آماده پاسخگویی می باشند.

10- روش نصب ساده

نصب سیستم عامل Manjaro Linux بسیار ساده است. نصب آن تنها ۲۰ دقیقه زمان می‌برد و نیاز به مهارت‌ کامپیوتری خاصی ندارد. شما می توانید فایل نصبی آن را روی فلش مموری یا یک CD قرار داده و عملیات بوت با دستگاه مربوطه را انجام دهید. پس از راه‌اندازی برنامه نصب مانجارو، کافی است کشور، زبان صفحه‌کلید و محل نصب را انتخاب کنید و یک نام کاربری و رمز عبور تعیین نمایید. سپس می توانید از این سیستم عامل استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

سیستم عامل Manjaro Linux برای افرادی که تاکنون با اوبونتو، دبیان یا CentOS کار کرده‌اند و مایل هستند با یک توزیع کوچک لینوکسی آشنا شوند، انتخاب مناسبی می باشد. مانجارو لینوکس یکی از توزیع‌هایی است که به واسطه ویژگی های منحصر به فرد، می تواند رضایت کاربران مبتدی و حرفه‌ای را جلب کند. این توزیع علاوه بر اینکه برای مبتدیان مناسب است، به دلیل بروزرسانی‌های مداومی که در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد، توانسته بسیاری از کاربران حرفه‌ای را نیز به سمت خود جذب نماید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *