اهمبت بروزرسانی محتوای قدیمی وب سایت
مقاله

چرا و چگونه باید محتوای قدیمی وب سایت را بروز نمود؟

هرگاه یک کاربر متوجه شود که محتوای وبلاگ شما، آموزش ویدیویی یا توضیحات محصول حاوی اطلاعات منسوخ است، اعتماد خود را به سایت از دست می دهد و بعد از چند ثانیه این وبسایت رقیب است که میزبان کاربرانی که از سایت شما خارج شده اند، می شود. محتوای وبلاگ خود را به طور مرتب بروز نمایید تا اطلاعات منتشر شده برای مخاطبان هدف شما مفید باشند. در این مقاله، به بررسی روش های گوناگون تشخیص قدیمی بودن محتوا و چگونگی بروزرسانی محتوای قدیمی وب سایت پرداخته می شود.

تشخیص محتوای قدیمی وب سایت و لزوم بروز رسانی آن

تصویر(1)

اهمیت بروز رسانی محتوای قدیمی وب سایت

قبل از بررسی نحوه تشخیص محتوای قدیمی، باید اهمیت بروزرسانی آن را بدانید. در واقع، دلایل زیادی برای بروزرسانی محتوایی که قبلا منتشر کرده اید وجود دارد. به عنوان مثال، ممکن است برای وبلاگ خود محتوای با کیفیت ساخته باشید اما قطعا با گذشت زمان و انتشار موضوعات تازه، مطالب قبلی قدیمی شده و در اعماق سایتتان پنهان شده باشند. به عبارت دیگر، مطالب با کیفیتی که از قبل انتشار یافته اند، برای کسب رتبه برتر در گوگل و به تبع آن افزایش بازدید، تلاش می کنند اما به دلیل منسوخ شدن، تاثیر به سزایی نخواهند داشت. بنابراین، مرتباً باید محتوای وبلاگ خود را چک نموده و مطالبی که در گذشته عملکرد خوبی داشته اند، شناسایی کنید تا بتوانید عملیات بروزرسانی محتوای قدیمی وب سایت را انجام دهید. 

دلایل بروزرسانی محتوای قدیمی وب سایت

1. کسب رتبه برتر در گوگل 

بروزرسانی محتوا در سئو و کسب رتبه مناسب در گوگل، حائز اهمیت است.

بروزرسانی محتوای قدیمی وب سایت یک راه ایده آل برای بالا بردن رتبه سایت در گوگل

تصویر(2)

  • یک عامل مهم در کسب رتبه مناسب در گوگل، بروزرسانی کلمات کلیدی می باشد. در واقع، باید تعداد جستجو کلمات کلیدی مهم محتوای خود را به دست آورده و آنها را بروزرسانی کنید. محتوای تازه منتشر شده در بلاگ قطعا تاثیر بسزایی دارد و در بین کاربران محبوب است اما با گذشت زمان و انتشار موضوعات جدید تر، جایگاه و قدرت خود را از دست می دهد. بنابراین باید محتوای قدیمی وب سایت را بروزرسانی کنید. با استمرار در آپدیت محتوای اصلی و کلمات کلیدی مرتبط، می توانید رتبه وب سایت خود را در گوگل حفظ نمایید. 
  • محتوای منتشر شده در زمینه های مختلف از جمله سرگرمی یا آموزش، باید مفید باشد تا بتوانید به رتبه خوبی در گوگل برسید. با بروزرسانی، محتوا با کیفیت تر شده و رتبه شما در گوگل بهتر خواهد شد. همزمان با بروزرسانی، دو فاکتور مهم کسب رتبه در گوگل و مفید بودن برای کاربر، صورت خواهد گرفت. 
  • در اکثر مواقع، تاریخ دقیق انتشار موضوعات، به خصوص در زمینه اخبار و مقالات مشخص است. بروزرسانی تاریخ انتشار مطالب، در بهبود عملکرد سئو تاثیر گذار می باشد. زیرا احتمال کلیک کردن افراد روی محتوای تازه منتشر شده، نسبت به محتوایی که یکسال پیش انتشار یافته، بیشتر خواهد بود. به عبارت دیگر، بروزرسانی محتوا سبب افزایش نرخ کلیک (CTR) و جذب ترافیک بیشتر خواهد شد.

2. بهبود تجربه کاربری (UX) سایت

بروزرسانی محتوا، در بهبود تجربه کاربری و افزایش رتبه سایت، تاثیر مستقیم دارد. قطعا اگر سایت کند باشد، به نحوی که کاربر پس از کلیک روی یک پست وبلاگ یا مقاله خبری به سرعت از سایت خارج شود، بر سئو وب سایت شما تاثیر منفی خواهد گذاشت. خودتان را جای کاربر بگذارید، قطعا تمایل دارید که روی موضوعات بروز و جدید کلیک کنید. اگر محتوای قدیمی وب سایت آپدیت نشود، نرخ خروج کاربران و به تبع آن نرخ پرش افزایش یافته و رتبه سایت افت خواهد کرد. در اغلب اوقات، محتوای قدیمی حاوی لینک های شکسته است که باید به آنها توجه کنید. مطالب کاربردی پربازدید را برای پاسخ به نیاز کاربران بروز نمایید تا تعامل شما با مشتری نیز افزایش یابد.

نحوه تشخیص قدیمی بودن محتوای وب سایت

تشخیص محتوای قدیمی وب سایت آسان است. در ادامه مقاله به نحوه شناسایی یک محتوای جدید و قدیمی، پرداخته می شود. 

کاهش رتبه کلمات کلیدی

در بحث سئو و کسب رتبه خوب در گوگل، پیشنهاد می شود رتبه بندی کلمات کلیدی سایت را زیر نظر داشته باشید. زیرا بعضاً وب سایت شما در نتایج جستجو رتبه خوبی کسب نمی کند و با گذشت زمان متوجه می شوید که علت آن، کاهش رتبه کلمات کلیدی است. علاوه بر این، بروز نبودن محتوای شما سبب پیشی گرفتن مطالب جدید نسبت به محتوای قدیمی وب سایت می شود. بنابراین، باید اقدام به بروز رسانی محتوای قدیمی خود نمایید.

ابزارهای زیادی برای نظارت بر کلمات کلیدی وجود دارند که می توانید عملکرد آنها را طوری تنظیم کنید که با افت رتبه کلمات کلیدی، به شما هشدار داده شود. این ابزارها احتمالاتی برای کاهش رتبه کلمات کلیدی در نظر می گیرند و شما بر اساس آن می توانید برای یک طرح جامع، برنامه ریزی کنید. نتایج موتور جستجو گوگل یا SERP می تواند ناشی از موارد گوناگونی باشد بنابراین به صورت دوره ای نتایج را مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت نیاز، بروزرسانی کنید. البته ممکن است برخی کلمات کلیدی در نتایج جستجو مهم باشند که شما از آنها استفاده نکرده باشید. ابزار SEMRush، می تواند برای انتخاب کلمات کلیدی، مناسب به شما کمک نماید.

بررسی وضعیت رتبه کلمات کلیدی در محتوای قدیمی وب سایت

تصویر(3)

کاهش ترافیک وب سایت

جستجو کلمات کلیدی برای وب سایت های پربازدید کار دشواری است. همیشه کلمات کلیدی وجود دارند که به مرور زمان از بین می روند. برای بررسی میزان ترافیک ورودی به سایت، می توانید از ابزار Google Analytics استفاده نمایید. بعد از ورود به اکانت گوگل آنالیتیکس، به بخش All Traffic رجوع کنید. در این قسمت کانالی تحت عنوان "organic" نمایش داده می شود. اگر می خواهید از میزان ترافیکی که توسط سرچ در موتور های جستجو مثل گوگل وارد سایت شده اند مطلع شوید روی آن کلیک نمایید. در ادامه برای به دست آوردن گزارش کامل از تعداد کاربران ورودی به سایت در بازه های زمانی مختلف، به بخش "Behavior" سپس "Site Content" مراجعه و گزینه "Landing Page" را انتخاب کنید. دو دوره زمانی یکسان را برای بررسی میزان ترافیک ورودی به سایت در نظر بگیرید. به عنوان مثال، آخر هر هفته یا وسط هفته آن را چک کنید. همچنین توسط ابزار گوگل سرچ کنسول، می توانید متوجه شوید افراد روی چه صفحات یا کلمات خاصی کمتر کلیک نموده اند. همچنین، این ابزار داده های مربوط به 16 ماه قبل را در اختیارتان قرار می دهد تا بتوانید بررسی جامعی بر محتوای قدیمی وب سایت داشته و نتایج حاصل از صفحات و کلمات کلیدی را بر اساس میزان کلیک، رتبه بندی کنید. 

در این زمینه ابزار دیگری با نام "Visual Ping" وجود دارد که توسط هشدار آن، می توانید از هر گونه تغییر در محتوای رقبا، آگاه شوید. این ابزار برای کسب و کارهای کوچک مفید است زیرا اگر محتوای شما و رقیب یکسان باشد، با بروز رسانی آنها، محتوای شما آپدیت خواهد شد. نسخه رایگان این ابزار تا حداکثر 5 روز قابل استفاده است و پلن پولی آن از ماهانه 10 دلار شروع می شود. برای حفظ بروز بودن محتوا در مقابل رقبا، استفاده از این ابزار توصیه می گردد. 

راهکار بروزرسانی محتوای قدیمی وب سایت

در این مقاله، روش تشخیص قدیمی بودن محتوا توضیح داده شد. هم اکنون به بررسی چندین راهکار در مورد نحوه بروزرسانی محتوای قدیمی وب سایت، پرداخته می شود.

تاریخ انتشار مطالب موجود در سایت را بروزرسانی کنید

یک راه آسان برای بروزرسانی محتوای قدیمی وب سایت، تغییر تاریخ انتشار مطالب است. با این کار می توانید محتویات خود را بروز نشان دهید اما چون بر خلاف الگوریتم گوگل می باشد، از آن استفاده نکنید. توصیه می شود برای ایجاد تغییرات اساسی در مطالب خود تلاش نمایید تا علاوه بر کسب رتبه خوب در گوگل، برای کاربران وب سایت شما نیز مفید باشد. 

بروز رسانی تاریخ انتشار محتوای قدیمی وب سایت یک روش برای بهبود رتبه سئو

تصویر(4)

محتویات مهم را بروزرسانی کنید

بروزرسانی تاریخ انتشار مطالب برای گوگل فاقد ارزش است اما می توانید محتویات مهم خود را آپدیت کنید. بروزرسانی ها بسته به کاربر و نوع مطلب، متفاوت خواهند بود. چند نمونه از آپدیت ها به شرح زیر است:

  • بروزرسانی آمارها و داده ها
  • منابع و لینک های شکسته موجود در سایت را بروز نمایید. از بروز بودن تمامی لینک های موجود در وب سایت خود، مطمئن شوید. 
  • ویدیو ها، تصاویر و اسکرین شات ها را بروزرسانی کنید. 
  • لینک های داخلی جدید را به صفحات اضافه نمایید.
  • یک CTA مخفف Call to Action به معنی "فراخوان برای اقدام" جدید بسازید تا اگر رویدادی در حال برگزاری است، افراد بتوانند در آن ثبت نام کنند. 
  • کلمات کلیدی جدیدی را به محتوای مرتبط اضافه کنید. ابزار SEMrush، رتبه کلمات کلیدی ده صفحه اول گوگل را تجزیه و تحلیل نموده و در نهایت امتیازی از نمره 10 به محتوای منتشر شده شما می دهد. این ابزار سبب افزایش بازدید و به تبع آن، مفید بودن محتوا برای مخاطب شما خواهد شد. 

ریدایرکت محتویات قدیمی به مطالب جدید

در بحث سئو توصیه می شود از ریدایرکت محتوای قدیمی وب سایت به مطالب جدید خودداری کنید. بعضاً مطالبی که در گذشته منتشر شده، در بازه های زمانی مختلف کارایی لازم را ندارند و رتبه آنها در گوگل افت کرده است. در این شرایط، راهکار ساده ایجاد مقاله جدید با محتویات جامع تر می باشد. بعد از آن باید محتویات مقاله قدیمی را به جدید ریدایرکت کنید. با انجام این کار، مطالب قدیمی را به یک منبع جدید و قوی تر هدایت خواهید کرد. البته این امر از ارزش محتوای قدیمی شما می کاهد. 

جمع بندی

بروزرسانی محتوا باید به عنوان یک روال تعریف شود و جزئی از فرآیند کار شما باشد. در تنظیم تقویم انتشار پست ها، زمان خاصی (روز، هفته و ماه) را برای آپدیت مطالب در نظر بگیرید. می توانید هر هفته یک مقاله را آپدیت کرده یا ممکن است در یک جلسه 3 الی 4 ساعته، چندین مقاله را بروز نمایید. با این کار، محتوای قدیمی وب سایت همانند موضوعات جدید شناخته می شوند.
رعایت دستورالعمل های مطرح شده در این مقاله، اطلاعات قابل توجه ای به مطالب قدیمی افزوده و ارزش آنها را بالا خواهد برد. محتویات آپدیت شده را در کانال و رسانه های اجتماعی مرتبط تبلیغ نموده و در خصوص تغییرات اعمال شده (موضوعات جدید، داده ها، طرز فکر جدید و ..) اطلاع رسانی نمایید. بروزرسانی محتوای قدیمی وب سایت علاوه بر موفقیت در کسب و کار، برای شما سودآور خواهد بود.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *