روش های احیای مجدد لینک یا Link Reclamation
مقاله

هر آنچه باید از احیای مجدد لینک یا Link Reclamation بدانید

عملیات احیای مجدد لینک یا Link Reclamation، شامل یافتن لینک های حذف شده یا معیوب (ریدایرکت های اشتباه) سایت و جایگزین کردن آنها می باشد اما این عمل چقدر روی سئو سایت تاثیر گذار خواهد بود. آیا با توجه به امکان ایجاد لینک های جدید به جای جایگزینی لینک های حذف شده، Link Reclamation ارزش پیاده سازی دارد؟ پاسخ این سوال، "بله" است. در واقع احیای مجدد لینک یا Link Reclamation نقش مهمی در سئو سایت داشته و تاثیر بسزایی در حفظ یکپارچگی تجربه کاربری دارد اما باید این نکته را نیز در نظر داشت که هر لینکی نباید احیا گردد.

احیای مجدد لینک یا Link Reclamation و تاثیر آن بر سئو

تصویر(1)

احیای مجدد لینک یا Link Reclamation چیست؟

به فرآیند یافتن لینک های معیوب یا لینک های شکسته و جایگزینی آنها، احیای مجدد لینک یا Link Reclamation گفته می شود. به لینک های معیوب یا شکسته، "dead links" به معنی "لینک های مرده" نیز اطلاق می گردد و می توانند شامل لینک های داخلی یا بک لینک ها باشند.

به hyperlink (لینک موجود در پشت یک متن یا هر عنصر دیگر در سایت) هایی که با کلیک روی آنها به صفحه ای در همان سایت هدایت می گردید، لینک های داخلی گفته می شود. در حالی که بک لینک ها شامل hyperlink هایی هستند که بازدیدکنندگان را از سایت های دیگر به سایت شما هدایت می کنند.

Unlinked Brand Mentions در مقایسه با  Link Reclamation

احیای مجدد لینک یا Link Reclamation و مقایسه آن با Unlinked Brand Mentions

تصویر(2)

دو مبحث Unlinked Brand Mentions و Link Reclamation با یکدیگر برابر نیستند. عمل Unlinked Brand Mentions به فرایندی گفته می شود که در آن از سایت هایی که نام یا مطالب مربوط به برند شما را استفاده کرده اند، لینکی به وبسایت شما ایجاد گردد. در حالی که، احیای مجدد لینک یا Link Reclamation شامل فرایند یافتن و اصلاح لینک های موجود است که تحت شرایطی از دسترس خارج شده اند یا نیاز دارند که مجددا تنظیم گردند.  

چرا فرایند احیای مجدد لینک ها با اهمیت است؟

فرایند احیای مجدد لینک یا Link Reclamation تضمین می کند که ارزش Link equity حفظ خواهد شد. Link equity یا Link juice، به ارزش لینک های داخلی از نظر سئو گفته می شود. به وسیله این لینک ها، ارزش و اعتبار به وجود آمده، از صفحه ای به صفحه دیگر منتقل می گردد. همچنین Link Reclamation کمک می کند ارزش سئویی که به مرور زمان برای برخی لینک ها به وجود آمده است، حفظ شود. اصلاح لینک های داخلی امری حیاتی برای انتقال ارزش Link equity بین صفحه های دارای بک لینک می باشد.

علاوه بر این، احیای مجدد لینک ها به دلیل کاهش احتمال روبرو شدن بازدیدکنندگان با صفحه خطای 404، باعث افزایش کیفیت رابط کاربری سایت می شود. انجام فرایند Link Reclamation می تواند موجب یافتن دیگر مشکلات سایت شده و رفع آن نقایص نیز باعث بهبود رتبه سایت خواهد شد. مشکلاتی مانند محتوای تکراری و صفحات ناقص، از این جمله هستند.

چه زمانی باید از فرایند احیای مجدد لینک یا Link Reclamation استفاده کرد؟

زمان استفاده از احیای مجدد لینک یا Link Reclamation

تصویر(3)

فرایند احیای مجدد لینک یا Link Reclamation زمانی انجام می شود که لینک هایی از بین رفته یا از دسترس خارج شده باشند. دلایل مختلفی برای از دسترس خارج شدن لینک ها وجود دارد. برخی از آنها عبارتند از:

  • لینک های شکسته (Broken links): بازدیدکننده سایت با کلیک روی یک آدرس (به دلیل عدم وجود صفحه مقصد) به صفحه دارای خطای 404 هدایت می شود. این خطا معمولا پس از تغییر آدرس سایت رخ می دهد، به خصوص اگر مدیران سایت ها تمامی لینک های تحت آدرس قدیمی را به آدرس جدید ریدایرکت نکرده باشند.
  • مشکلات ریدایرکت (Redirect issues): این مشکل زمانی رخ می دهد که زنجیره ناقص یا حلقه بی نهایت در فرایند ریدایرکت یک آدرس رخ دهد.
  • لینک های حذف شده (Link removal): زمانی که مدیران سایت های دیگر، لینک سایت شما را از مقالات خود حذف نمایند، این مشکل رخ می دهد. معمولا اگر منابع بروز تر و بهتری در مقایسه با سایت شما یافت شود، نویسندگان مقالات نیز از آن لینک های جدید به عنوان منبع مقاله خود استفاده کرده و لینک شما را از منابع خود حذف می کنند. 
  • منقضی شدن لینک های کم ارزش (Expiration of low-quality Links): این حالت زمانی رخ می دهد که بک لینک به سایت شما از شبکه وبلاگ های خصوصی قدیمی یا همان private blog networks به اختصار PBN،صورت گرفته یا از سایت های کم ارزشی باشد که از سوی گوگل به عنوان منبع اسپم شناسایی شده اند.
  • ناپدید شدن محتوا (Disappearing content): این مشکل نیز زمانی رخ می دهد که صفحه لینک دهنده به سایت شما دیگر وجود نداشته باشد.

از دست دادن بک لینک های بی کیفیت، اهمیتی ندارد. عملا این لینک ها ترافیک بالایی نیز به سایت شما ارسال نمی کنند، لذا در فرایند سئو سایت تاثیری نخواهند داشت اما اگر لینک های موثر در اعتبار برند، سایت و نام دامنه شما از بین رفته باشند، باید آنها را مجددا به دست آورید.

4 روش برای یافتن و احیای مجدد لینک های شکسته

  1. لینک های شکسته داخلی یا Broken Internal Links (خطاهای 4xx): یک مدیر سایت، تمامی دسترسی های لازم برای رفع مشکل لینک های شکسته داخلی و احیای مجدد لینک یا Link Reclamation را دارد. اولین قدم در این فرایند، یافتن لینک های شکسته می باشد. برای این کار می توان از گزارش Pages در Google Search Console استفاده کرد. در این بخش از Google search console می توان آدرس هایی که بازدیدکنندگان را به صفحه 404 هدایت کرده اند مشاهده کرده و اصلاح نمایید. تنها نقص گزارش Google search console این است که صرفا صفحات crawl (به عمل خزیدن ربات ها در لینک های سایت گفته می شود) شده را نمایش می دهد و دیگر صفحات موجود که هنوز crawl نشده اما دارای خطا هستند را نشان نخواهد داد.

احیای مجدد لینک یا Link Reclamation و لینک های شکسته داخلی

تصویر(4)

روش دیگر، استفاده از ابزار سایت Dragon Metrics است که امکان crawl و آنالیز میلیون ها صفحه از یک سایت را داشته و علاوه بر نمایش خطاهای خانواده 4xx، می تواند مشکلات سایت ها را در سه سطح پر اهمیت، متوسط و کم اهمیت، دسته بندی کرده و ارائه دهد.

بعد از یافتن مشکلات، نوبت به رفع آنها می رسد. با توجه به دلایل ایجاد خطاهای 404، به رویکردهای متفاوتی جهت رفع آنها نیز نیاز خواهد بود. برخی از راه های رفع خطای 404 و احیای مجدد لینک یا Link Reclamation عبارتند از:

  • اگر آن صفحه به اشتباه حذف شده است، اقدام به بازگردانی آن نمایید.
  • اگر آدرس یک صفحه تغییر کرده است، حتما آدرس قدیمی تحت ریدایرکت 301 به آدرس جدید هدایت شود. اگر این امکان وجود دارد، تمام لینک های داخلی مبتنی بر آن آدرس قدیمی را یافته و به آدرس جدید تغییر دهید تا از ریدایرکت تمامی آنها، جلوگیری گردد.
  • اگر به دلایلی مانند یکپارچه سازی محتوای سایت، برخی از صفحات حذف شده اند، باید تمام لینک های داخلی مبتنی بر آن آدرس ها پیدا شوند و به نزدیک ترین صفحه از نظر محتوای درخواستی بازدیدکنندگان، ریدایرکت گردند.
  1. بک لینک های شکسته یا Broken Backlinks (خطاهای 4xx): این لینک ها در سایت های دیگر قرار دارند و بازدیدکنندگان را به آدرس هایی از سایت هدف هدایت می کنند که با خطای 404 روبرو است. دلایل بسیاری برای ایجاد این مشکل، وجود دارد. ممکن است به دلیل ادغام مطالب سایت، آدرس یک صفحه حذف شده یا پس از تغییر آدرس سایت، ریدایرکت درستی برای آدرس قبلی تنظیم نشده باشد. حتی این خطا می تواند به دلیل اشتباه وارد کردن آدرس از سوی مدیر سایت ارائه دهنده بک لینک نیز رخ دهد.

احیای مجدد لینک یا Link Reclamation و بک لینک ها 

تصویر(5)

پس از شناسایی بک لینک های شکسته، چند راهکار برای اصلاح آنها وجود دارد که عبارتند از: 

  • بهترین و سریعترین راهکار، درخواست از سایت های ارائه دهنده بک لینک برای اصلاح آدرس لینک شکسته می باشد. البته برخی از این سایت ها ممکن است با تاخیر بسیار این تغییرات را اعمال نمایند یا از انجام این کار امتناع کنند.
  • تنظیم ریدایرکت 301 آن بک لینک شکسته به آدرس صحیح در سایت نیز می تواند یک روش مناسب باشد اما باید اطمینان حاصل کرد که ریدایرکت ها به درستی تنظیم گردند و تبدیل به خطای ریدایرکت نشوند.
  • اگر موقتا صفحه ای برای انجام یکپارچه سازی محتوا از دسترس خارج شود، باید ریدایرکت 301 به آدرس جدید آن صفحه یا صفحه ای با محتوای مرتبط، تنظیم گردد.
  • اگر صفحه ای به اشتباه ریدایرکت شده باشد، باید به سرعت از نو ساخته شده و در دسترس قرار گیرد.
  1. خطاهای ریدایرکت Redirect Errors (ریدایرکت 301 و 302): مشکلات ایجاد شده بر اثر تنظیم ریدایرکت اشتباه نیز می تواند سئو سایت را تحت شعاع قرار دهد.
  • یک مشکل رایج، وجود زنجیره ریدایرکت شکسته (broken redirect chain) است. برای نمونه سه صفحه B، A و C را در نظر بگیرید، ریدایرکتی از A به B و از B به C انجام می شود، حال اگر به هر دلیلی صفحه B از دسترس خارج شده باشد، ریدایرکت مربوط به آن نیز انجام نشده و این زنجیره ریدایرکت تکمیل نخواهد شد. این خطا می تواند به صورت موقتی یا دائمی رخ دهد و معمولا در زنجیره های طولانی تر، بیشتر اتفاق می افتد.

احیای مجدد لینک یا Link Reclamation و خطای ریدایرکت

تصویر(6) 

  • از دیگر مشکلات احتمالی در احیای مجدد لینک یا Link Reclamation، وجود حلقه های ریدایرکت (Redirect loops) است. یک حلقه ریدایرکت زمانی شکل می گیرد که آدرس A به B ریدایرکت گردد اما آدرس B مجددا به A ریدایرکت شود. این عمل باعث ایجاد حلقه بی انتهای ریدایرکت خواهد شد. متاسفانه زمانی که این حلقه بی نهایت ایجاد می گردد، کاربران و موتورهای جستجو هرگز به صفحه هدف دست نخواهند یافت. این حلقه های بی نهایت هم تجربه کاربری بدی برای بازدیدکنندگان ایجاد می کنند و با جلوگیری از خزش سایت ها، موجب عدم ایندکس شدن صفحات مهم سایت خواهند شد که این امر نیز افت رتبه سایت را به همراه خواهد داشت.

مشکلات ریدایرکت و احیای مجدد لینک یا Link Reclamation

تصویر(7)

  • در حالت سوم too many redirects در یک زنجیره رخ می دهد که یک ترکیب خطرناک از دو حالت قبلی است و باعث می شود ربات ها به طور کلی از دنبال کردن لینک های سایت دست کشیده و هرگز صفحه مقصد را ایندکس نکنند.

روال یافتن این مشکلات مرتبط با ریدایرکت نیز مانند خطاهای 404 است و می توان از گزارش Pages در Google Search Console یا دیگر ابزار های موجود در اینترنت استفاده کرد.

برای انجام احیای مجدد لینک یا Link Reclamation در مبحث ریدایرکت های اشتباه، ابتدا باید تعداد ریدایرکت ها را تا جای ممکن کاهش داد و از ایجاد زنجیره ریدایرکت خودداری نمود. سپس کاربران را مستقیما و با کمترین ریدایرکت ممکن، به صفحه هدف رساند. اگر صفحه مقصد، یک آدرس داخلی از سایت است، باید آدرس URL نهایی را مستقیما در پشت عناصر قابل کلیک قرار داد و تا جای ممکن از ریدایرکت آنها اجتناب ورزید.

درست است که از سال 2016 به بعد، Google رتبه سایت ها را به دلیل وجود ریدایرکت ها کاهش نمی دهد اما همواره باید در استفاده از ریدایرکت ها احتیاط نمود و تا جای ممکن از ریدایرکت کمتری بهره برد. در این صورت از مشکلات احتمالی ایندکس شدن سایت جلوگیری شده و احتمال به وجود آمدن زنجیره ناقص یا حلقه بی نهایت ریدایرکت، کاهش پیدا خواهد کرد. تا جای ممکن، آدرس مستقیم صفحه هدف را در عناصر سایت قرار داده و از درج لینک دارای ریدایرکت خودداری شود.

  1. لینک های حذف شده (Removed Links): بک لینک ها زمانی حذف می شوند که نویسنده مقاله در سایت دیگر، لینک به سایت شما را از منابع خود حذف نماید. البته دلایل مختلفی برای حذف شدن بک لینک ها وجود دارند، برای نمونه می توان به موارد زیر اشاره کرد: 
  • ممکن است سایت منبع بک لینک، سیاست های کاری خود در زمینه لینک های خارجی را تغییر داده باشد و نتیجه آن نیز حذف تعداد زیادی از لینک خارجی بوده است.
  • ممکن است سایت لینک دهنده اقدام به بازنگری و اصلاح صفحات و مقالات خود کرده و ناخواسته لینک سایت شما را حذف کرده باشد.
  • همچنین امکان دارد سایت لینک دهنده، بک لینک را با آدرس منبع مناسب تری جایگزین نماید. این مورد نیز معمولا در زمان پیاده سازی تکنیک "آسمان خراش" برای سئو رخ می دهد.

چالش های پیش رو احیای مجدد لینک یا Link Reclamation

متاسفانه قانع کردن سایت های ارائه دهنده بک لینک به اصلاح مسیردهی های ناقص، معمولا دشوار می باشد و بهتر است ابتدا بررسی احیای مجدد لینک یا Link Reclamation را روی لینک های داخلی انجام داد. پس از رفع مشکلات مربوط به لینک های داخلی، می توان با مدیران سایت های ارائه دهنده بک لینک اشتباه، مکاتبه کرد و مشکلات Broken Backlink را رفع نمود.

ممکن است سایت هایی پیدا شوند که از برند و نام شما استفاده کرده اما هیچ بک لینکی به سایت شما ایجاد نکرده باشند. ساده ترین راه برای یافتن این سایت ها، تنظیم یک Google Alert است. به نحوی که کلیدواژه های مرتبط با برند شما را در برداشته و هر زمان که شخصی از آنها استفاده کند، به شما اطلاع رسانی شود.

یکی دیگر از منابع بک لینک، تصاویر می باشند. تصاویر منابع غنی برای بک لینک هستند که معمولا نادیده گرفته می شوند. می توان  از ابزار جستجوی معکوس تصاویر گوگل برای یافتن سایت هایی که از تصاویر سایت شما استفاده کرده اند، بهره برد.

یک راهکار سریع برای پیدا کردن کپی محتوای سایت، جست و جوی بخشی از آن محتوا تحت قالب intext:"متن مقاله" در سایت گوگل می باشد. با این عمل می توان سایت هایی که بدون ارائه بک لینک از محتوای سایت دیگر استفاده نموده اند را شناسایی نمود.

مشکلات احیای مجدد لینک یا Link Reclamation

تصویر(8)

سخن پایانی

عمل link building کاری دشوار است. به همین دلیل استفاده از فرایند link reclamation جهت احیا و بهره برداری هرچه بیشتر از لینک هایی که پیشتر ایجاد شده اند، امری ضروری می باشد اما باید به یاد داشت که هر لینکی ارزش احیای مجدد را ندارد. به عنوان مثال، بک لینک های با ارزش پایین می توانند حتی تاثیر منفی نیز روی سئو سایت داشته باشند. بهتر است تلاش اصلی در احیای مجدد لینک یا Link Reclamation روی لینک های با کیفیت بالا باشد که احتمال احیا بیشتری نیز دارند.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *