در بخش اول این مقاله، بروزرسانی الگوریتم های گوگل از سال 2021 تا 2023 مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه این مبحث، سایر تغییراتی که در سال 2020 و قبل از آن انجام شده، شرح داده می شوند.
- بروزرسانی اصلی دسامبر 2020
بروزرسانی اصلی دسامبر 2020، قبل از آغاز فصل تعطیلات منتشر شد که برای برخی افراد خوشایند نبود.
تصویر(1)
در هر بروزرسانی الگوریتم گوگل، بازندگان و برندگانی وجود دارد. در حالی که ترافیک تعطیلات برخی از سایت ها کمتر از حد انتظار بود اما برخی دیگر رتبه های بالاتری را کسب کردند. به عنوان مثال، eBay پس از اولین روز بروزرسانی، رتبه خود را 44 جایگاه بهبود داد.
- بروزرسانی اصلی می 2020
گوگل بروزرسانی اصلی ماه می 2020 را اندکی پس از شیوع کووید-19 منتشر کرد. بسیاری از صاحب نظران معتقد بودند که این بروزرسانی الگوریتم با اطلاعات نادرست حیطه سلامت در نتایج جستجو، مقابله می کند. سلامت یک موضوع حیاتی است. این موضوع نشان می دهد که E-E-A-T در رتبه جستجو بسیار مهم می باشد.
- بروزرسانی اصلی ژانویه 2020
تصویر(2)
بروزرسانی الگوریتم های گوگل در ژانویه 2020 تنها طی سه روز منتشر شد. گوگل، به مدیران سایت توصیه می کند که محتوای خود را با استفاده از دستورالعمل های ارزیابی کیفیت جستجو، بررسی کنند.
- بروزرسانی های 2019 تا 2010
در ادامه، تاریخچه بروزرسانی الگوریتم های گوگل از سال 2010 تا 2019 بررسی می گردد.
- بروزرسانی BERT
BERT یک الگوریتم پردازش زبان طبیعی (NLP) است که به گوگل کمک می کند تا تفاوت های جزئی جستجوی کاربران را درک نماید و نتایج مرتبط تری ارائه دهد. بروزرسانی BERT موجب شد تا گوگل بتواند 10 درصد از نتایج جستجوهای انگلیسی را در ایالات متحده، بهتر درک کند و نتایج مناسب تری را به نمایش بگذارد. در مثال زیر که در مورد سفر از برزیل به ایالات متحده است، نتایج جستجوی عادی و BERT را مشاهده می کنید.
تصویر(3)
پس از BERT، گوگل نتایج مفیدتری را ارائه می دهد.
گوگل عرضه جهانی BERT را در 9 دسامبر 2021 آغاز کرد.
- بروزرسانی جستجوی محلی نوامبر 2019
بروزرسانی جستجوی محلی در نوامبر 2019، neural matching را با جستجوی محلی ترکیب کرد. neural matching یک سیستم هوش مصنوعی است که به گوگل کمک می کند تا ارتباط کلمات با مفاهیم یک صفحه را درک نماید. این بروزرسانی موجب شد تا Google بتواند نتایج مرتبطتری را در نقشه ارائه دهد و دیگر به تطبیق عبارت جستجو شده با کلمات موجود در نام یا توضیحات کسب و کار، متکی نباشد. برای مثال، neural matching به گوگل اجازه خواهد داد تا رابطه نزدیک بین «هاسکی» و «سگ» را تشخیص دهد. بنابراین هنگامی که افراد عبارت «نظافت هاسکی در نزدیکی من» را جستجو می کنند، آرایشگران مختلف سگ را در نتایج نمایش خواهد داد.
- بروزرسانی اصلی ژوئن 2019
بروزرسانی الگوریتم های گوگل در ژوئن 2019، مجددا برای پاداش به محتوای با کیفیت بالا طراحی شد.
گوگل به سئوکاران پیشنهاد کرد تا راهنمای ارزیابی کیفیت محتوا آن را مطالعه کنند. این راهنما معمولا توسط افراد ارزیابی کننده کیفیت برای ارائه بازخورد در مورد بروزرسانی الگوریتم گوگل، استفاده می شود.
تصویر(4)
- بروزرسانی Diversity
بروزرسانی Diversity (تنوع) سایت گوگل، نمایش چندین نتیجه از یک دامنه را کاهش داد. این بروزرسانی در راستای درخواست کاربران برای تنوع بیشتر نتایج جستجو صورت گرفت.
- بروزرسانی اصلی مارس 2019
بروزرسانی الگوریتم های گوگل در مارس 2019 زمانی منتشر شد که Google رسماً به کنوانسیون نامگذاری "[Month YYY] core update" پیوست. برت تابکه (بنیانگذار کنفرانس Pubcon و انجمن Webmaster World)، این بروزرسانی را "Florida 2" نامید. زیرا مانند بروزرسانی فلوریدا، مدت کوتاهی پس از کنفرانس Pubcon در فلوریدا منتشر شد.
تصویر(5)
- بروزرسانی پزشکی (بروزرسانی اصلی آگوست 2018)
بروزرسانی اصلی آگوست 2018، در محاوره به عنوان بروزرسانی پزشکی یا Medic شناخته می شد زیرا به نظر می رسید که هدف اصلی آن سایت های پزشکی باشد. به ویژه آنهایی که با دستورالعمل های E-A-T گوگل مطابقت ندارند. به عنوان مثال، سایت هایی که اطلاعات پزشکی را بدون اثبات آن ارائه می کنند. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که این بروزرسانی، سایر موضوعات را نیز پوشش داده اما تاثیر آن بر حوزه سلامت بیشتر بوده است. زیرا دستورالعمل های E-E-A-T گوگل در مورد محتوای حیاتی، بسیار سختگیرانه عمل می کنند.
- بروزرسانی اصلی آوریل 2018
بروزرسانی الگوریتم های گوگل در آوریل 2018، یک بروزرسانی معمولی بود که حاشیه اندکی در جامعه SEO ایجاد کرد.
- بروزرسانی اصلی مارس 2018
بروزرسانی اصلی مارس 2018، به نحوی طراحی شد تا برای صفحاتی که پیش از این پاداش کمتری دریافت میکردند، مفید باشد. در این بروزرسانی، گوگل یک بخش کوچک برای ماشین حساب، مبدل واحد و نمایش زمان محلی را آزمایش کرد. به این معنی که کاربران پاسخ های سریع و بدون نتیجه جستجو دریافت می کردند. این آزمایش پس از یک هفته یا بیشتر به پایان رسید.
تصویر(6)
- بروزرسانی سرعت (موبایل)
این بروزرسانی، سرعت لود صفحه را به یک فاکتور رتبهبندی برای جستجوهای موبایل تبدیل کرد. پیش از آن، زمان لود صرفا بر نتایج دسکتاپ تاثیرگذار بود.
- بروزرسانی RankBrain
RankBrain اولین سیستم هوش مصنوعی و مدل یادگیری عمیق گوگل بود که به آن کمک می کند تا کلمات و مفاهیم مرتبط را شناسایی نماید. گوگل در آوریل 2015 استفاده از RankBrain را برای درک بهتر کوئری های جدید آغاز کرد که حدود 15 درصد از جستجوها را به خود اختصاص داده است. با این حال، گوگل بروزرسانی الگوریتم را تا ماهها بعد اعلام نکرد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، RankBrain تا ژوئن 2016 در تمامی کوئری ها وجود داشت و به عنوان سومین فاکتور مفید رتبه بندی شناخته می شد.
- Mobilegeddon (بروزرسانی سازگاری با موبایل)
بروزرسانی سازگاری با موبایل که بیشتر با نام «mobilegeddon» شناخته میشد، رتبه صفحات سازگار با موبایل را در نتایج جستجوی تلفن همراه ارتقا داد. گوگل اعلام کرد که اکنون کاربران می توانند به راحتی نتایج با کیفیت بالا و مرتبطی را بیابند که در آن متن بدون ضربه زدن یا بزرگنمایی قابل خواندن بوده، بخش هایی که باید روی آنها ضربه بزنید فاصله مناسبی دارند و محتوای غیر قابل نمایش یا اسکرول افقی، در صفحه موجود نیستند.
تصویر(7)
Mobilegeddon در آوریل 2015 به صورت جهانی عرضه شد اما گوگل این بروزرسانی را دو ماه زودتر اعلام کرد تا به مدیران وب سایت ها برای آماده سازی، زمان بدهد.
توجه: Google در نوامبر 2016 روال خود را به mobile-first indexing تغییر داد. این بدان معنا است که Google در درجه اول نسخه موبایل یک صفحه را برای رتبه بندی ارزیابی می کند.
- بروزرسانی مرغ مگس خوار
مرغ مگس خوار، بازنویسی الگوریتم اصلی گوگل است و به این دلیل نامگذاری شد که "سریع و دقیق" بود. با این بروزرسانی الگوریتم، گوگل از تطبیق تمامی کلمات یک کوئری با عبارات موجود در صفحه، فاصله گرفت و شروع به نادیده گرفتن کلماتی کرد که چندان به معنای عبارت موردنظر جستجوکننده، مرتبط نبودند. این بدان معنا بود که گوگل بهتر می توانست با جستجوهای زبان طبیعی (مکالمه ای) برخورد کند.
- بروزرسانی پنگوئن
پنگوئن یکی از معروف ترین بروزرسانی الگوریتم های گوگل در تاریخ است و سایتهایی که از تاکتیک های اسپم استفاده می کنند را جریمه خواهد کرد. به عنوان مثال، برخی سایتها تلاش دارند تا رتبه نتایج جستجو را از طریق تاکتیکهایی که دستورالعملهای Google را نقض میکنند، دستکاری نمایند. بروزرسانی پنگوئن، تأثیرگذاری بر رتبهبندی را از طریق ترفندهای زیر، دشوارتر می کند:
- پر کردن کلمات کلیدی: استفاده غیر طبیعی کلمات کلیدی در محتوا
- نحوه به کارگیری لینک ها: لینک هایی که صرفاً برای اهداف سئو استفاده می شوند.
گوگل در 23 سپتامبر 2016، پنگوئن را به عنوان بخشی از الگوریتم اصلی خود ارائه کرد.
- بروزرسانی پاندا
بروزرسانی الگوریتم پاندا، برای کاهش رتبه سایتهای بی کیفیت طراحی شد. سایتهایی که ارزش کمی برای کاربران دارند، محتوای سایر سایتها را کپی میکنند یا چندان مفید نیستند.
تصویر(8)
بروزرسانی پاندا در فوریه 2011 برای ایالات متحده پیاده سازی شد و دو ماه بعد در اختیار تمامی کاربران انگلیسی زبان قرار گرفت.
- بهبود الگوریتم چیدمان صفحه
بهبود الگوریتم چیدمان صفحه، سایتها را تشویق میکند تا محتوای اصلی خود را در بالای صفحه و بخشی که کاربران قبل از پیمایش مشاهده می کنند، قرار دهند. سایتهایی که تبلیغات زیادی را در بالای صفحه قرار میدهند، ممکن است پس از این بروزرسانی الگوریتم گوگل، کاهش رتبه داشته باشند.
- بروزرسانی کافئین
بروزرسانی کافئین باعث شد گوگل در کشف و ایندکس محتوای جدید سریعتر عمل کند. بنابراین جستجوکنندگان می توانند آخرین اطلاعات را با سرعت بیشتری بیابند.
- بروزرسانی Mayday
این تغییر الگوریتم که در محاوره با نام Mayday شناخته میشود، عمدتاً بر کلمات کلیدی طولانی (عبارتهای جستجوی خاصتر) تأثیر میگذارد. هدف گوگل ارائه نتایج با کیفیت بالاتر و مرتبط تر بود.
- بروزرسانی وینس
تغییری که بعدها به عنوان بروزرسانی Vince نام گرفت، در فوریه 2009 بحث برانگیز شد. در آن زمان، جامعه سئو شاهد تسلط برندهای بزرگ بر SERP، برای کلمات کلیدی پرطرفدار بود. گوگل اعلام کرد که لزوماً طرفدار برندهای بزرگ نیست اما از سایتهایی که نشانه های اعتماد، اعتبار و شهرت خوبی دارند، حمایت میکند.
- بروزرسانی Bigdaddy
گوگل، Bigdaddy یا "Big Daddy" را بهعنوان «ارتقاء نرمافزاری زیرساختهای Google» توصیف کرد. این بروزرسانی در کنفرانس Pubcon سال 2005 لاس وگاس اعلام شد و نام آن بر اساس پیشنهاد یکی از حاضرین انتخاب گردید.
تصویر(9)
جامعه سئو بر این باور بودند که Bigdaddy عمدتاً یک بروزرسانی اسپم لینک است. به عنوان مثال، بر سایتهایی که از شیوههای لینک دهی غیراخلاقی استفاده می کردند، تأثیر منفی داشت.
- بروزرسانی Jagger (جاگر)
بروزرسانی Jagger، بر سایتهایی که پنهانکاری انجام می دادند، تأثیر منفی گذاشت. برای مثال، می توان به سایتهایی که از متن پنهان و ریدایرکت های با تاخیر جهت نمایش محتوای مختلف به گوگل و کاربران استفاده میکردند، اشاره کرد. همچنین این بروزرسانی الگوریتم گوگل، رتبه سایت هایی که شامل موارد زیر می شدند را کاهش داد:
- محتوای تکراری در چندین دامنه
- تعداد زیادی از صفحات ورودی
- بک لینک های غیر طبیعی
- بروزرسانی فلوریدا
بروزرسانی فلوریدا، اولین بروزرسانی اصلی الگوریتم گوگل بود و به دلیل اینکه مانند طوفان نتایج جستجو را دگرگون می کرد، این نام برای آن در نظر گرفته شد. فلوریدا برای جلوگیری از دستکاری های ساده الگوریتم سئو طراحی شده است، مانند:
- اسپم لینک: قرار دادن لینک ها صرفا برای اهداف سئو
- پر کردن کلمات کلیدی: استفاده غیرطبیعی از کلمات کلیدی در محتوا
تصویر(10)
این بروزرسانی در فصل تعطیلات سال 2003 منتشر شد و رتبه ارزشمند برخی خرده فروشان را یک شبه از بین برد. بسیاری از کسب و کارهای کوچک احساس می کردند که به طور ناعادلانه ای تحت تأثیر این بروزرسانی قرار گرفته اند.
- بروزرسانی فریتز
بروزرسانی فریتز زمانی رخ داد که گوگل به ایندکس تغییر پذیر روی آورد. به این معنی که رتبهها روزانه یا در بازه زمانی طولانی تر، تغییر میکردند و در SEO از آن به عنوان "everflux" یاد می شد.
سه سال قبل از بروزرسانی فریتز، گوگل تقریباً هر ماه یک شاخص کاملاً جدید را به مراکز داده خود ارائه میکرد. این موضوع منجر به نوسانات زیاد در رتبه بندی میشد که به "Google Dance" یا "رقص گوگل" شهرت یافت و هر بار حدود شش تا هشت روز طول میکشید. سپس نتایج جستجو تا Google Dance بعدی ثابت می ماندند.
- بروزرسانی بوستون
بروزرسانی بوستون اولین بروزرسانی الگوریتم گوگل بود. این نام پس از کنفرانس SES بوستون، محل برگزاری آن، انتخاب شد.
- بروزرسانی الگوریتم های گوگل بر اساس نوع
از سال 2020، گوگل بروزرسانی های الگوریتم را به شش دسته تقسیم کرده است:
- بروزرسانی های اصلی
- بروزرسانیهای لینک اسپم
- بروزرسانی اسپم
- بروزرسانی بررسی و نظرات محصول
- بروزرسانی محتوای مفید
- بروزرسانی تجربه کاربری صفحه
در ادامه، هر کدام از این بروزرسانی های الگوریتم گوگل، بررسی خواهد شد.
بروزرسانی های اصلی
گوگل اصلی ترین بروزرسانی الگوریتم های گوگل را به عنوان "تغییرات مهم و گسترده" در الگوریتم ها و سیستم های جستجوی خود توصیف می کند. این بروزرسانیهای Google بهجای پرداختن به یک مشکل خاص، پیشرفتهای کلی در الگوریتم رتبهبندی هستند که هدفشان بهبود نتایج برای کاربران است. اگر سایت شما تحت تأثیر یک بروزرسانی اصلی قرار گرفته است، لزوماً به این معنی نیست که دستورالعملهای Google را نقض کردهاید. در واقع صرفا نشان می دهد که از رقبای خود شکست خورده اید.
تصویر(11)
اگر سایت تان تحت تاثیر یکی از بروزرسانی الگوریتم های گوگل قرار گرفته، Google توصیه میکند که اقدام به اصلاح تمامی بخش ها نکنید بلکه روی تولید محتوای عالی متمرکز شوید.
Google بروزرسانیهای اصلی را در مارس 2018، آوریل 2018، آگوست 2018، سپتامبر 2018، مارس 2019، ژوئن 2019، سپتامبر 2019، ژانویه 2020، می 2020، دسامبر 2020، ژوئن 2021، جولای 2021، سپتامبر 22، نوامبر 202، نوامبر 202، سپتامبر 2022، سپتامبر 2022، نوامبر 2022، سپتامبر 2022، سپتامبر 2019، ژوئن 2019 اصلی و مارس 2023 منتشر کرد.
همانطور که مشاهده می کنید، این بروزرسانی های گسترده سئو، معمولا هر چند ماه یکبار اتفاق می افتند.
بروزرسانیهای لینک اسپم
گوگل بروزرسانیهای لینک اسپم را در جولای 2021 و دسامبر 2022 منتشر کرد. به نظر میرسید که بروزرسانی Bigdaddy نیز روی لینک اسپم متمرکز شده است. بروزرسانیهای لینک های اسپم، به منظور بهبود گوگل در شناسایی لینکهایی که برای دستکاری رتبهها طراحی می شوند، شکل گرفته اند. برخی از این نوع لینک ها، شامل موارد زیر هستند:
- لینک های خریداری شده با اهداف سئو
- لینک های موجود در شبکه های خصوصی بلاگ
- بک لینک هایی که به صورت خودکار تولید شده اند.
بروزرسانی اسپم
بروزرسانیهای اسپم طوری طراحی شدهاند که Google را در شناسایی محتوا و اقدامات اسپم، ارتقا می دهند. چند مورد از این نوع محتوای اسپم، در لیست زیر آمده است:
- Cloaking: ارائه محتوای متفاوت به گوگل و کاربران
- Keyword stuffing یا پر کردن کلمات کلیدی: استفاده غیر طبیعی کلمات کلیدی در محتوا
- Scraping content یا سرقت محتوا: سرقت محتوا از سایت های دیگر
سایتهایی که سیاست های اسپم Google را نقض میکنند ممکن است توسط Google جریمه شوند. این موضوع به وجهه سایت در نتایج جستجو، آسیب می رساند.
گوگل بروزرسانیهای اسپم را در ژوئن 2021، نوامبر 2021 و اکتبر 2022 منتشر کرد.
قبل از این نامگذاری، گوگل بروزرسانیهای اسپم وب زیر را نیز منتشر کرد:
- فلوریدا (2003)
- جاگر (2005)
- پاندا (2011)
- پنگوئن (2012)
بروزرسانی بررسی ها و نظرات محصول
در آوریل 2023، گوگل یک بروزرسانی برای بررسیها منتشر کرد و بر نظراتی که درباره محصولات، خدمات و سایر بخش ها بودند، تأثیر گذاشت.
تصویر(12)
هدف این بود تا به نقدهای محصول که با دقت و براساس تحقیق انجام شده اند، پاداش داده شود و به افراد در تصمیم گیری کمک نماید. بهترین روش برای بهبود این بخش، شامل ارزیابی محصول از دیدگاه کاربر، ارائه شواهدی دال بر تجربه کار با محصول موردنظر و توضیح ویژگی هایی است که آن را از رقبای خود متمایز می کند.
این بروزرسانیها در آوریل 2021، دسامبر 2021، مارس 2022، جولای 2022، سپتامبر 2022 و فوریه 2023 منتشر شدند.
بروزرسانی محتوای مفید
بروزرسانیهای محتوای مفید، اصلاحات کلی در سیستم محتوای مفید Google هستند. هدف این سیستم، پاداش به سایتهایی است که تجربهای عالی ارائه میدهند و کاربران از آن رضایت دارند. گوگل توصیه می کند که سایت ها محتوای خاص و معتبر را برای افراد ایجاد کنند و صرفا موتورهای جستجو را در نظر نگیرند.
گوگل در دسامبر 2022 و اوت 2022، بروزرسانی محتوای مفید را منتشر کرد.
بروزرسانی های تجربه کاربری صفحه
گوگل در ژوئن ۲۰۲۱ بروزرسانی تجربه کاربری صفحه را برای موبایل و در فوریه ۲۰۲۲، بروزرسانی تجربه کاربری صفحه دسکتاپ را منتشر کرد. بروزرسانی بهبود الگوریتم چیدمان صفحه (2012)، سازگاری با موبایل (2015) و سرعت (2018) نیز به این بروزرسانی مربوط می شود. هدف از این نوع بروزرسانیهای Google، پاداش به صفحاتی است که تجربه کاربری عالی ارائه میدهند. به عنوان مثال، صفحاتی که سریع، امن و سازگار با موبایل هستند. در آوریل 2023، گوگل تأیید کرد که تجربه کاربری صفحه بخشی از سیستم محتوای مفید است و توصیه های تجربه کاربری صفحه خود را بروز کرد.
چرا گوگل الگوریتم خود را بروز می کند؟
گوگل الگوریتم خود را برای ارائه بهترین نتایج جستجو به کاربران، بروز می کند. همانطور که فناوریها، کاربران و تولید کنندگان محتوا تکامل مییابند، سیستمهای رتبهبندی Google نیز باید سازگار شوند. برای مثال، گوگل با افزایش استقبال از گوشی های هوشمند، به طور فزاینده ای از محتوای سازگار با موبایل حمایت می کند. تغییرات الگوریتم گوگل، علاوه بر پاداش به محتوای باکیفیت، ممکن است صفحات بی کیفیت یا سایت هایی که درگیر اقدامات غیراخلاقی سئو هستند را جریمه کند. گوگل برای محافظت از مالکیت معنوی و کاهش دستکاری رتبهبندی، به طور کامل جزئیات الگوریتم جستجوی خود را فاش نمی کند اما برخی از آمارها و دستورالعمل های بهینه سازی را به اشتراک می گذارد.
چگونه می توان از آخرین بروزرسانی الگوریتم های گوگل مطلع شد؟
گوگل بروزرسانیهای اصلی الگوریتم های خود را از طریق Google Search Status Dashboard اعلام میکند. برای دریافت بروزرسانی ها می توانید در فید RSS عضو شوید یا حساب Google Search Central را در توییتر دنبال کنید.
نتیجه گیری
سئو یک فرآیند مهم است و گوگل دائما الگوریتم خود را بروز می کند. استراتژی شما باید همواره موثر واقع شود. اگر رتبه سایت در نتیجه بروزرسانی الگوریتم های گوگل آسیب دیده، مهم است که از تغییرات صورت گرفته اطلاع داشته باشید. رقبای سئو خود را که عملکرد خوبی نیز داشته اند، تجزیه و تحلیل کنید و تا حد امکان عواملی که در موفقیت آنها موثر بوده اند را شناسایی نمایید.