کاربرد های ChatGPT در موضوعات مختلف
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

آشنایی با کاربردهای ChatGPT در سال 2023

در سال‌های اخیر، هوش مصنوعی (AI) رشد چشمگیری داشته و جزء پیشرفته‌ترین و محبوب‌ترین فناوری‌ها محسوب می‌شود. سیستم هوش مصنوعی مولد یا Generative AI، می‌تواند انجام وظایف متعدد را آسان کند و جهت بهبود کارایی مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر، ChatGPT برترین هوش مصنوعی مولد در دنیای اینترنت به شمار می‌رود. ChatGPT در نوامبر 2022 معرفی شد و حدود یک میلیارد کاربر را به سمت خود جذب کرد. علاوه بر این، دارای کاربرد های مختلفی است که برای افراد، صنایع و شرکت‌ها مفید می‌باشد. در این مقاله، به بررسی برترین کاربرد های ChatGPT پرداخته می‌شود.

بررسی کاربرد های ChatGPT

تصویر(1)

کاربرد های ChatGPT

  • کاربرد های متنی

ChatGPT به عنوان یک مدل مبتنی بر زبان، می‌تواند گستره وسیعی از خدمات مبتنی بر متن را در بر گیرد. برخی از رایج ترین کاربرد های ChatGPT عبارتند از:

1. تولید محتوا 

با کمک ChatGPT می توانید در عرض چند ثانیه، برای سایت ها، وبلاگ ها یا پلتفرم های رسانه های اجتماعی، محتوای با کیفیت تولید نمایید. در واقع، تولید محتوا می تواند در زمینه های زیر صورت گیرد:

  • شرح محصول
  • پست  وبلاگ
  •  پست رسانه های اجتماعی 
  • پیش‌نویس یک ایده برای کسب و کار
  • محتوای طولانی شامل مقالات کامل   

می توانید از ChatGPT برای کاربرد های نوشتاری، مانند کمک به کاربران برای ایده پردازی و حتی نوشتن داستان‌های کامل استفاده نمایید.

2. ترجمه

از ChatGPT می‌توانید برای خدمات ترجمه استفاده کنید. در واقع به کمک آن، امکان ترجمه خودکار متن از یک زبان به زبان دیگر را خواهید داشت. 

3. هوش مصنوعی مکالمه ای

ChatGPT را می توانید برای ایجاد چت‌بات‌های هوشمند به کار ببرید که با کاربران به زبان طبیعی مکالمه می‌کنند. این چت‌بات‌ها می‌توانند برای ارائه خدمات به مشتری، فروش یا پشتیبانی، تولید پاسخ‌هایی شبیه به انسان و همچنین دستیارهای مجازی شخصی استفاده شوند.

کاربرد های برنامه نویسی

4. کدنویسی

از ChatGPT می توانید برای انجام وظایف ساده یا تکراری مانند عملیات I/O (ورودی/خروجی) فایل، اصلاح داده‌ها و کوئری پایگاه داده استفاده کنید. با این حال، مهم است به یاد داشته باشید که توانایی کدنویسی ChatGPT محدود می‌باشد و کد تولید شده همیشه دقیق و بهینه نیست و خروجی مطلوبی ندارد. 

5. اشکال زدایی (Debugging)

قابلیت دیباگ ChatGPT آن را به ابزاری ارزشمند برای برنامه نویسان تبدیل کرده است. در واقع، دلایل احتمالی خطاها را حدس زده و راه حل هایی برای رفع آنها پیشنهاد می کند و بدین ترتیب به اشکال زدایی کمک می نماید.

معرفی کاربرد های ChatGPT

تصویر(2)

6. تکمیل کد 

ChatGPT می‌تواند با پیش‌بینی خطوط، کد را بر اساس متن و کد فعلی، تکمیل کند. این قابلیت می‌تواند برای برنامه‌نویسانی که تمامی قواعد و توابع زبان برنامه‌نویسی را به خاطر نمی آورند، بسیار مفید باشد و موجب صرفه جویی در زمان و تلاش آنها شود.

7. بازسازی کد 

یکی دیگر از کاربرد های ChatGPT، بازسازی کد است. با کمک ChatGPT می توانید راهکارهایی برای بهبود و بهینه سازی ساختار، خوانایی و عملکرد کد به دست آورید. بازسازی کد، به معنی تغییر کد موجود برای بهبود کیفیت آن بدون تغییر رفتار آن است. ChatGPT پیشنهاداتی برای تغییر نام متغیرها، حذف کد تکراری و بهبودهایی که می‌توانند کد را برای سایر برنامه‌نویسان قابل فهم‌تر و موثرتر کنند، ارائه می دهد.

8. توضیح کد 

بعد از وارد کردن کد توسط یک برنامه نویس در ChatGPT، توضیحات مناسب بر اساس زبان برنامه نویسی و نوع کدی که استفاده می گردد، پیشنهاد خواهد شد. به عنوان مثال، اگر برنامه نویس یک کد تابع در ChatGPT درج کند، توسط این ربات مستنداتی حاوی پارامترها، مقادیر برگشتی و توصیف تابع، پیشنهاد داده می‌شود.

9. تولید قطعه کدها (Code snippets)

ChatGPT با توجه به ورودی و نیازهای کاربر، قابلیت تولید قطعه کد در چندین زبان برنامه‌نویسی را دارا می باشد. قطعه کد (Code snippets)، بخش کوچکی از کد است که در زبان‌های برنامه‌نویسی یک ویژگی، تابع یا تکنیک خاص را اجرا می‌کند. این کدها در توضیح نحوه اجرای وظایف خاص یا حل یک مشکل در کد مفید هستند و می‌توانند به عنوان پایه‌ای برای پروژه‌های برنامه‌نویسی پیچیده‌تر باشند.

10. توضیح تکنیک‌ها و مفاهیم برنامه‌نویسی

ChatGPT توضیحات و مثال‌هایی از مفاهیم برنامه‌نویسی یک محصول نرم‌افزاری، نحوه نوشتن syntax (قواعد دستوری و ساختار زبان برنامه‌نویسی) و توابع را ارائه می دهد که برای یادگیری و فهم زبان‌های برنامه‌نویسی مفید هستند. این ویژگی به ویژه برای برنامه‌نویسان مبتدی که با مفاهیم برنامه‌نویسی آشنایی ندارند یا برنامه‌نویسان حرفه‌ای که با یک زبان برنامه‌نویسی جدید کار می‌کنند، مفید می باشد. 

کاربرد های آموزشی

برای معلمان 

11. ایجاد محتوای درسی

ChatGPT می‌تواند به معلمان در توسعه ایده‌های نوآورانه برای برنامه‌های درسی، فعالیت‌ها و پروژه‌هایی که با اهداف آموزشی تعریف شده و دستورالعمل‌های برنامه درسی مطابقت دارند، کمک کند. معلمان می‌توانند از کاربرد های ChatGPT برای تولید و سازماندهی محتوای آموزشی، از جمله موارد زیر استفاده کنند:

  1.  ارائه ها 
  2. کارنامه ها 
  3. آزمون ها
  4. سایر موارد آموزشی اختصاصی برای تامین نیازهای شخصی شاگردان

12. بررسی دستور زبان و نوشتار

یکی دیگر از کاربردهای ChatGPT برای مدرسان، استفاده از قابلیت درک زبان طبیعی آن برای کمک به ارزیابی و بهبود موارد نوشتاری است. این می‌تواند به چندین روش زیر اجرا گردد:

  1. بررسی املای کلمات و ویرایش متن
  2. ارائه بازخورد به دانش‌آموزان
  3. آموزش مهارت‌های نوشتاری

13. ارزیابی نمره دهی

ChatGPT به معلمان در رتبه بندی مقالات دانش‌آموزان از طریق بررسی محتوا، ساختار و انسجام نوشتاری، کمک می‌کند. علاوه بر این، هوش مصنوعی قادر است بازخوردی درباره دستور زبان، املاء، نگارش و نشانه گذاری ارائه دهد.  همچنین ChatGPT می تواند کیفیت استدلال یا تحلیل ارائه شده در مقالات را ارزیابی نماید. با این حال، صرفا به ChatGPT برای رتبه بندی اعتماد نکنید.

14. برنامه ریزی درسی

معلمان می‌توانند از قابلیت ChatGPT برای کمک به ایجاد، سازماندهی و ساختاردهی محتوای درسی به شیوه‌ای منسجم و کارآمد استفاده کنند. از جمله راهکارهایی که ChatGPT می تواند ارائه کند، به شرح زیر می باشد:

  1. توسعه اهداف و مهارت‌های درسی
  2. برنامه‌ریزی جلسات
  3. شناسایی و تهیه منابع و موارد مرتبط با دوره

آشنایی با کاربرد های ChatGPT

تصویر(3)

  • برای دانش آموزان

15. کمک به انجام تکالیف

ChatGPT می‌تواند برای دانش‌آموزان در بسیاری از جوانب تکالیف‌شان مفید باشد، از جمله:

  1. پاسخ به سوالات
  2. حل مسئله
  3. تقویت مفاهیم
  4. بهبود مهارت‌های نوشتاری

16. کمک به پژوهش

ChatGPT در حمایت و بهینه‌سازی فرآیند پژوهش برای پروژه‌های علمی، تکالیف یا علاقه‌های شخصی مفید است. این ویژگی می‌تواند در بسیاری از مراحل مربوط به فرآیند پژوهش، مانند موارد زیر کارساز باشد:

  1. انتخاب موضوع
  2. اطلاعات پایه در مورد موضوع
  3. شناسایی منابع مرتبط
  4. سازماندهی پژوهش
  5. کمک به یافتن منابع

17. یادگیری زبان 

یکی دیگر از کاربردهای ChatGPT در یادگیری زبان است. ChatGPT با ارائه ترجمه، توضیحات دستور زبان، تمرین واژگان و شبیه‌سازی مکالمه، برای تمرین دانش آموزان و بهبود مهارت‌های زبانی، یک ابزار ارزشمند محسوب می‌شود. همچنین می‌تواند به دانش‌آموزان کمک کند تا برای بهبود مهارت‌های زبانی خود، برنامه‌ریزی نمایند. 

کاربردهای تجاری

کاربردهای بازاریابی و سئو

18- ایجاد محتوا برای کمپین‌های بازاریابی محتوا

متون تولید شده توسط هوش مصنوعی کاربردهای زیادی در بازاریابی دارند که فراتر از تولید ایده‌های تجاری هستند:

  • ایجاد محتوایی مانند ایمیل‌ها، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، مقالات وبلاگ و .. برای بازاریابی محتوا
  • فیلمنامه نویسی و داستان‌گویی برای تبلیغ کالا و خدمات، ایجاد داستان‌های جذاب و پیام‌های قانع‌کننده

19. شخصی سازی تجربه مشتری

ChatGPT می‌تواند با بهره‌گیری از قابلیت‌های پردازش زبان طبیعی (NLP) خود محتوای اختصاصی را بر اساس سلیقه، رفتارهای گذشته و جمعیتی مشتریان، تولید نماید. در نتیجه، این امکان را به کسب و کارها می‌دهد تا محتوای هدفمندی ایجاد کنند. بنابراین، با مخاطبانشان در سطح شخصی تر ارتباط برقرار کرده و باعث افزایش سطح مشارکت و نرخ تبدیل خواهند شد.

20. پژوهش مخاطبین 

پژوهش مخاطبین شامل جمع آوری اطلاعات و درک بهتر علایق، سلیقه‌ها، رفتارها و نیازهای مخاطبان هدف است. این موضوع به شرکت‌ها کمک می‌کند تا بازاریابی موثرتری داشته باشند. ChatGPT می‌تواند برای تجزیه و تحلیل داده‌های مشتریان مانند موارد زیر استفاده شود:

  • کوئری‌های جستجو (مجموعه‌ای از کلمات یا عباراتی که کاربران در موتورهای جستجو وارد می‌کنند تا به نتایج مرتبط با موضوع خود، دست یابند).
  • تعاملات شبکه‌های اجتماعی
  • خریدهای گذشته برای شناسایی الگوها و ترندهای رفتاری مشتریان

21. نوشتن توضیحات محصول 

توضیحات محصول از جنبه‌های بنیادی در بازاریابی است که به مشتریان احتمالی اطلاعاتی درباره ویژگی‌ها، مزایا و ارزش محصول ارائه می‌دهند. ChatGPT می‌تواند در ایجاد توضیحات محصول جذاب برای مشتریان کمک کند و با سلیقه و ترجیحات مخاطبان هدف هماهنگ شود.

کاربرد های ChatGPT در سال 2023

تصویر(4)

22. چت‌بات برای پشتیبانی از مشتری

چت‌بات‌ها به شما کمک می‌کنند تا به سرعت و خودکار با مشتریانتان خود ارتباط برقرار کنید و به سؤالات و نیازهای آنها پاسخ دهید. با به کارگیری ChatGPT در چت‌بات‌ها، می‌توانید پشتیبانی اختصاصی و سریعی را به مشتریانتان ارائه کنید. این چت‌بات‌ها می‌توانند به کاربران در مواردی مانند پاسخگویی به سؤالات، ارائه پشتیبانی فنی و رفع مشکلات کمک نمایند.

23. نظرسنجی از مشتریان

ChatGPT می‌تواند در ایجاد نظرسنجی کاربر مانند موارد زیر کمک کند:

  1. تولید سوالات
  2. سازماندهی ساختار نظرسنجی
  3. ترجمه نظرسنجی به چند زبان با قابلیت ترجمه
  4. تحلیل نتایج نظرسنجی

سئو 

24. ایده‌ موضوع برای نوشتن محتوا

یکی دیگر از کاربردهای ChatGPT برای سئو می باشد. جهت دریافت ایده برای تولید محتوا و رشد سئو می توانید از ChatGPT استفاده نمایید. در واقع، به کمک قابلیت های پردازش زبان ChatGPT قادر خواهید بود تا موارد زیر را انجام دهید:

  1. تولید کلمات کلیدی و عبارات مرتبط
  2. تجزیه و تحلیل محتوای رقبا به منظور شناسایی نواقص در پوشش موضوعات
  3. بر اساس ترندهای فعلی و کوئری‌های جستجوی کاربران، موضوعات جدید ارائه می دهد. 

25. تحقیق کلمات کلیدی 

ادغام کلمات کلیدی مرتبط یکی از اجزای مهم موفقیت در استراتژی سئو است. زیرا، به شناسایی کلمات و عباراتی که کاربران حین جستجوی خدمات یا محصولات مرتبط  با پیشنهادات سایت به کار می گیرند، کمک خواهد کرد. ChatGPT می‌تواند به عنوان یک ابزار بهینه‌سازی جستجوی کلمات کلیدی، به انجام وظایف زیر کمک کند:

  • تولید کلمات کلیدی
  • شناسایی ترندهای کلمات کلیدی (ابزاری که محبوب ترین کوئری ها را در یک موتور جستجو مشخص می کند)

26. یافتن عناوین مناسب

ChatGPT می‌تواند با استفاده از توانایی تولید زبان و  اطلاع از بهترین شیوه های SEO، در ایجاد عناوین جذاب و دوستانه برای موتورهای جستجو، کمک کند. عناوین ایجاد شده شامل موارد زیر هستند:

  • شرح و مشخص کردن موضوع محتوا 
  • ترکیب کلمات کلیدی که با موضوع مرتبط هستند.
  • باید مختصر و مفید و حدود 60 تا 70 کاراکتر باشند تا در صفحات نتایج موتورهای جستجو، بهتر نمایش داده شوند.
  • جذاب باشد و کاربران را ترغیب به کلیک کند. بدین ترتیب، موجب افزایش نرخ کلیک و در نهایت بهبود SEO گردد.

27. گروه بندی هدف جستجو 

ChatGPT با تحلیل کوئری‌های جستجو و دسته‌بندی آنها براساس هدف کاربر و استفاده از راهکارهای پردازش زبان طبیعی، می‌تواند در گروه‌بندی هدف جستجو به شما کمک نماید. با این کار، کسب و کارها می توانند انگیزه پشت جستجوهای خاص را درک کرده و محتوا و استراتژی خود را با نیازها و انتظارات مخاطبان هدف، هماهنگ کنند.

28. ایجاد ساختار محتوا

ChatGPT می‌تواند با ارائه پیشنهاداتی برای سازماندهی یک موضوع خاص، در طراحی ساختار محتوا به شما کمک کند. این کار می‌تواند برای بهینه‌سازی SEO مفید باشد، زیرا یک محتوا با ساختار مرتب و منظم، نه تنها تجربه کاربری بهتری را ارائه می‌دهد، بلکه به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا اهمیت محتوا را درک نمایند. 

29. تولید توضیحات متا

توضیحات متا به عنوان نوعی تبلیغ برای صفحات عمل می‌کنند و کاربران را به کلیک روی لینک و بازدید از صفحه ترغیب می نمایند. بنابراین، توضیحات متا یک عامل مهم در SEO هستند. ChatGPT می‌تواند با تولید خلاصه ای از محتوا که موضوع اصلی یک صفحه را دقیق و خلاصه شرح می‌دهد، در ایجاد توضیحات متای مناسب به شما کمک کند.

30. ایجاد کد نقشه سایت

ChatGPT می‌تواند برای تولید کد نقشه سایت استفاده شود و یک فایل XML ایجاد کند که تمام صفحات و محتوای یک وب سایت را لیست نماید.

کاربرد های ChatGPT از دید کاربران

تصویر(5)

برنامه های خدمات مشتری

31. پشتیبانی چند زبانه مشتریان

ChatGPT با بهره‌گیری از توانایی‌هایی خود، پشتیبانی چند زبانه را برای خدمات رسانی به مشتریان فراهم کرده تا به کاربرانی که به زبان‌های مختلف صحبت می‌کنند، کمک نماید. ChatGPT قادر است به زبان‌های مختلف آموزش ببیند و پیام‌های مشتریان را از یک زبان به زبان دیگر ترجمه کند. در نتیجه، ارتباط موثر بین مشتریان و کسب و کارها در زبان‌های مختلف فراهم می شود.

32. پاسخ‌های شخصی‌سازی شده به پرسش‌های مشتریان 

ChatGPT می‌تواند با جمع آوری داده های مشتریان، مانند:

1.خریدهای گذشته

2.تاریخچه چت

3.بازخورد مشتریان

برای هر کاربر، یک پروفایل شخصی‌سازی شده ایجاد نماید. وقتی یک مشتری پیامی ارسال می‌کند، ChatGPT می‌تواند با استفاده از این پروفایل، پاسخ‌های مربوط به نیازها و ترجیحات خاص کاربر را ارائه دهد.

33.پاسخ‌های سریع به پرسش‌ها و شکایات مشتریان

از ChatGPT می توانید برای شناسایی و پاسخ به شکایات معمول مشتریان، از قبیل؛ مشکلاتی مانند کیفیت محصول، تاخیر در حمل و نقل یا رفع خطا های صورتحساب استفاده نمود. در صورت شکایت مشتری، ChatGPT می تواند پاسخی متناسب با درک مخاطب ارسال نماید و راهکارهایی برای رسیدگی به این مشکل را بیان کند.

34. ایجاد ایمیل برای مشتریان

ChatGPT می‌تواند با استفاده از داده‌های مشتریان، قالب‌های ایمیل شخصی‌سازی‌شده برای کاربران طراحی کند. وقتی یک شرکت نیاز به ارسال ایمیلی به کاربری را دارد، ChatGPT می‌تواند از یک قالب استفاده کرده و ایمیلی مطابق با علایق و نیاز های خاص مشتری ایجاد کند.

35. تحلیل احساسات 

تحلیل احساسات برای شناسایی مشتریانی که از یک محصول ناراضی هستند و برای پیشگیری از افزایش مشکلات آن‌ها استفاده می‌شود، مهم است. ChatGPT می تواند احساسات گوناگونی، از جمله خوشحالی، افسردگی، خشم و ناراحتی را شناسایی کند. بنابراین، قادر است پیامی مناسب با وضعیت عاطفی کاربران ارائه دهد.

36. پاسخ به نظرات مشتریان

ChatGPT میتواند برای کاربری که در بسترهای نظرسنجی آنلاین در سایت شما نظر داده، پاسخی متناسب با نگرانی‌ها و نیازهای کاربر ارسال نماید و و راه‌حل‌های ممکن را ارائه دهد.

37. پاسخ به سوالات متداول مشتریان 

ChatGPT می‌تواند با آموزش روی صفحه سوالات متداول یا پایگاه دانش شرکت، به شناسایی و پاسخ به پرسش‌های متداول کاربران بپردازد. وقتی یک مشتری سوالی مطرح می‌کند، ChatGPT می‌تواند پیام را بررسی کرده و پاسخی متناسب با پرسش کاربر ارائه دهد. همچنین قادر است او را به منابع دیگری که می‌تواند مفید باشد، هدایت کند.

3. برنامه های HR یا (منابع انسانی)

38. ایجاد سوالاتی در زمینه مصاحبه شغلی

دپارتمان‌های منابع انسانی به طور معمول باید یک سری سوال برای پرسش از کاندید های شغلی در فرآیند مصاحبه ایجاد کنند که این عمل ممکن است زمانبر باشد. از هوش مصنوعی می‌توان برای تولید سوالات مصاحبه استفاده کرد. پرسش های ایجاد شده با شرایط کار ارتباط داشته و صلاحیت‌ها، توانایی‌ها و تجربیات کاندیدها را ارزیابی خواهد کرد. 

39. آمادگی برای شروع کار 

برای ایجاد آموزش هایی برای کارکنان جدید می توانید از ChatGPT استفاده نمایید. به عنوان مثال این مورد برای ویدئوهای آموزشی، کتابچه‌های راهنما و سایر مستندات به کار گرفته می شود.

کاربرد های ChatGPT برای افزایش بازدیدکنندگان

تصویر(6)

40. ساخت شرع شغل 

برای ایجاد شرح شغلی می توانید از ChatGPT استفاده نمایید که مهارت ها و صلاحیت های لازم برای یک پست خاص را نشان می دهد. کاربرد های ChatGPT می توانند بیش از مواردی باشند که در این مقاله بیان شده اند. در واقع نمی توان منکر این موضوع شد که زندگی انسان بسیار به این هوش مصنوعی وابسته شده است.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *